Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 30. kesäkuuta 2016

Heinät hoidettu

Tervetuloa katsomaan, mitä taas on tapahtunut! Huomaatko, miten kaunis pihlaja pihalla kasvaa? En huomannut ennen minäkään, koska sen takana oli se suuri koivu.


Nyt näkyy pihalta pellolle, jossa ovat nuo heinät seipäillä.


Koivu on jo katkottu sopiviin pätkiin, mutta pilkkomista vielä riittää tuossa kasassa. Ja oksasilppurillekin on vielä töitä.


Pellolla erottaa hyvin tämän ja viime viikon heinät toisistaan värin perusteella. Viime viikon heinät ovat kuivuneet valtavan hyvin rapsakoiksi jo nyt, mutta vielä saavat tovin kuivua ennen kuin ne siirretään ylisille talvisäilöön.


Tällä kertaa loppupelto oli niitetty päivää aiemmin, joten heinäkin oli helpompaa laittaa seipäälle. Vain pieni kannas jäi niittämättä kahden ojan väliin ison tien puolella. Kannas kasveineen estää heinäpellon näkymisen isolle tielle. Piti oikein käydä katsomassa, mutta ei sieltä mitään näkynyt.


Nyt näkyy kaurapellon raja tarkkana, kun sen reunasta on myös niitetty.


Toisessa suunnassa taas niitto ulottui peuralammelle. Pelto näyttääkin nyt isommalta, sitähän jatkuu aivan äärettömästi. :)


On aivan ymmärrettävää, ettei tällainen heinänteko ole enää suosittua. Koneilla tämän olisi tehnyt hetkessä valmiiksi, mutta ei se ihan näin hauskaa ja yhteisöllistä olisi ollut.

8 kommenttia:

 1. Kuule eilen kauppareisulla kuikuilin teillepäin..näkyy noita heinäseipäitä isolle tielle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai nyt näkyy? On se kyllä hyvä, että näkyy. Ensimmäiset olivat sen verran piilossa, ettei niitä nähnyt. :)

   Poista
 2. Muistattehan sitten heinien sekaan heitellä karkeaa suolaa, älä kysy miksi, mutta niin miun lapsuudessa aina tehtiin.
  Mieluimmin minä nuita seipäitä katselen kuin niitä valkeita paaleja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistamme toki. Suola parantaa säilyvyyttä ja antaa hyvää makua heiniin. Yksi naapuri sen meille kertoi. Meillä on onneksi niin pieni pelto, ettei tuo ole liian iso työ tehdä. On se joskus ollut rankkaa aikoinaan monia hehtaareja niittää ja korjata.

   Poista
 3. Raivaus saa ihmeitä aikaan. Sitä riittää meijänki tontilla, ku pieniä puitten alakuja kasvaa vähä joka puolella jotka joutaa kaataa pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään nuo elävät vesakontorjujat eivät ehdi kaikkea pistää matalaksi, pitää välillä itse auttaa. :D

   Poista