Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Ei eksy enää Kivimäessä

Iltapäivän projekti valmistui illan suussa ja on nyt paikoillaan. 


Aamupäivän töiden lomassa kävimme ostamassa akryylivärit ja iltapäivällä pääsimme aloittamaan kylttipajan. Puukasassahan on puutavaraa todella paljon, joten sieltä kaivelimme sopivia laudanpätkiä ja aloimme maalaamaan.


Kun maali kuivui, alkoi tekstien kirjoittaminen. 


Täytyy sanoa, että kylteistä tuli valtavan hienoja. Kun oli useampi tekemässä, tuli sopivan erilaista jälkeä, jota tavoiteltiinkin.


Myös laudat ovat kaikki hieman erilaisia keskenään, joten sekin antoi mukavasti mahdollisuuksia pidempiin tai lyhyempiin teksteihin.


Välillä otimme kilinkatselijavieraita vastaan, mutta sen jälkeen olikin aika laittaa kyltit paikoilleen.


Tolpan piti olla tarpeeksi pitkä ja jykevä, jotta valtava määrä kylttejä oli mahdollista kiinnittää siihen. Paikka on kirsikkakujan risteyksessä.


Lajittelimme kylttejä vielä maassa, ettei tulisi peräkkäin kahta samaan suuntaan osoittavaa viittaa tai lähes saman väristä.


Kyltteihin porattiin ensin reiät ja sitten kiinnitettiin ruuveilla tolppaan kiinni.


Isäntä joutui välillä vaihtamaan konetta, kun molemmat akut loppuivat.


Ja niin opaspaalu valmistui. Tästä voi käydä katsomassa, missä suunnassa tärkeät paikat ovat.


Tässä vielä lähikuvissa kyltit paikoillaan. Pari kylttiä vielä puuttuu, sillä muistimme ne vasta, kun opastuskylttejä kiinnitettiin tolppaan. Autotalli ja maakellari jäivät ilman kylttiä.14 kommenttia:

 1. Oi kun ihana! Näin vastaavan idean Pinterestissä jo ajat sitten ja on pitänyt myös askarrellapaskarrella tuon sorttinen kylttihässäkkä meillekin.. Homma on vain "vähän" jäänyt :) Tuo, että tekijöitä ja käsialoja on ollut teidän kylteissä monta, tekee lopputuloksesta ihanan veikeän ja persoonallisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinään jos tekee, tulee väkisinkin samanlaisia tekstejä. Nuo vanhat laudat vielä ovat erilaisia keskenään. Tätä oli todella kiva tehdä. Idean muuten sain juuri Pinterestistä.

   Poista
 2. No voi hyvän tähe sentään, onhan se ihan mahottoman komea. 😊

  VastaaPoista
 3. Hienot! Tykkään niin kylteistä :) (http://www.harmaatorppa.fi/2015/06/kyltit.html)

  VastaaPoista
 4. Heipä hei. Pitkästä aikaa oli taas aikaa lueskella sinunkin blogiasi joka on inspiroinut minuakin bloggaamaan omasta pikku mökkisestäni ja puutarhainnostuksestani, jotka siis molemmat olen saanut hommattua noin vuosi sitten talvella. Mun blogikirjoitukset tosin on tulleet aika harvakseltaan, kun olen ja teen kaiken täällä yksin, niin hommaa on niin paljon, etten jaksa aina, vaikka haluaisinkin kirjoittaa... mutta ehkä nyt tästä eteenpäin ja kun mielelläni luen näitä sinun ja muutaman muunkin blogeja. Omani löytyy täältä http://marjotar.blogspot.fi/ jos siis kiinnostaa vilkaista joskus :) Mukavaa kesää sinulle t: Alexandra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun olen innoittanut. Olen jo vakilukija boulevardilla. Turhaan vähättelet itseäsi, sinullahan on siellä vaikka minkälaista puuhaa aina meneillään. Ja erityisesti ne nuket uusine vaatteineen ovat todella upeita! :)

   Poista