Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 20. kesäkuuta 2016

Haikein tunnelmin

Olimme viikonlopun Kainuussa rippijuhlissa vaunun kera. Vaunun rengas hajosi heti alkuunsa, mutta muuten matka sujui hyvin. Paluu onkin ollut haikeampi. Kettu oli käynyt verottamassa kanakantaa. Yksi kana oli höyhennetty pellon reunassa ja Taunokin oli hävinnyt. Kettu on ollut maisemissa jo pitkään, mutta ei ole meillä tullut vielä niin lähelle pihalle. Tällä kertaa vuohet pääsivät vain ulkotarhaan, joten kettu on uskaltanut ihan pihalle asti.


Ja tänään oli aika päästää jälkikasvu maailmalle. Uuteen yhteiseen kotiinsa lähtivät Paavo, Maikki ja Milka. Tuuli jäi kolmanneksi omaan vuohilaumaamme, sillä se on luonteeltaan vähän erilainen kuin nuo kolme, jotka aina leikkivät yhdessä. Haikein tunnelmin Käpy, Ansku, Tuuli ja minä hyvästelimme kilit autoon ja huusimme perään. Jäljelle jääneet ovat tänään olleet kovin hiljaisia ja katselleet kaihoten tien suuntaan. Sinne ne lapset menivät, maailmalle. Heitä odottaa suuressa maailmassa uusi upea suuri laidunmaa, koiria ja kanoja. Niinpä olikin ilo päästää lapset niin hyvään uuteen kotiin. Parasta vielä oli se, että kolmikko pääsi sinne yhdessä.


Juhannuksen jälkeen on aika etsiä uusi kukko parveen, vaikka mistään ei tietenkään löydy Taunon veroista.

4 kommenttia:

 1. No voi harmi minkä teki kettu, kovn liki on uskaltautunu asuinrakennuksia. Onnea uuden kukon metsästykseen. Nuo kilit ovat niin helluusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain jo terveisiä kilien uudesta paikasta. Hyvin näyttivät viihtyvän siellä. Kukon menetys oli tosi harmi, Tauno oli niin ihana persoona, hyväsydäminen ja lempeä. Oli se kettu ehtinyt viedä naapuriltakin kanoja ihan ikkunan alta keskellä päivää. Poikasilleenhan se ruokaa vie, mutta hakisi metsästä mieluummin.

   Poista
 2. Vai kerkesi kettu kantarhaan ja tuohoja temään. Ikävää että Tauno on poissa. Nyyh.
  Mutta pikkukilien sai uuden kodin ja kerroitkin tuossa että viihtyvät hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista, että se kettu on hoksannut nuo kanat nyt. Joudumme pitämään niitä sisällä lukkojen takana sen vuoksi. Onneksi kilien uusi koti on vielä parempi kuin tämä meidän. :)

   Poista