Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 10. kesäkuuta 2016

Varjolevähtämö

Olen jo puhunut niin paljon tuosta varjolevähtämöstä, joten oli jo korkea aika toteuttaa se. Varjolevähtämön tarkoitus on olla paikka, johon aurinko ei paista liikaa, vaan pilkistää kauniisti oksien läpi. Varjolevähtämö on unelmointipaikka, jossa voi lukea hyvää kirjaa ja nauttia lintujen laulusta ja ympäröivästä kauniista puutarhasta.


Kaiken vihreyden keskelle vaaleanpunainen päiväpeite luo tarvittavaa kontrastia pitsin pehmentäessä vaikutelmaa.


Iltapäivän lukuhetken kruunaa raparperijuoma ja pari pientä muffinia.


Haaveilla voi vaikka upeista ruusuista, jotka kukoistavat vaikeista talvista huolimatta.


No niin, paluu todellisuuteen. Näin se oikeasti tapahtui: Kävin suihkun jälkeen ylisiltä raahaamassa kulmaukseen vanhan hetekan. Hain autotallista vanhan patjan.


Laitoin kylävaatteet päälle ja lähdin ostoksille. Hain 2,5 metriä vahakangasta ja kukkia kukkapylväisiin. Tulin takaisin, vaihdoin vaatteet ja huomasin, että olin saanut vain 2 metriä vahakangasta, vaikka kuitissa oli 2,5 m. Vaihdoin taas kylävaatteet päälle ja lähdin takaisin kauppaan.


Tulin kotiin ja vaihdoin taas vaatteet. Petasin vahakankaan patjalle ja istutin kukat.


Kukkina on neilikka, muurikello, lumihiutale ja muratti.


Pellon takaa nousi mustia pilviä, ja arvasin, että kohta sataisi ihan kunnolla. Juoksin trenkitupaan hakemaan jotain kirjaa, löysin puutarhakirjan, otin kaapista kannun ja lautasen, poimin pari kuivumaan jäänyttä muffinia, mehupullon ja lasin ja kiikutin ne varjolevähtämöön. Juoksin taloon yläkertaan, poimin ensimmäisen ison mytyn, kaivoin keinun alta pitsipeiton ja yhdestä nurkasta vanhan tyynyn ja juoksin takaisin varjolevähtämöön. Räpsin kuvat ja kokosin vauhdilla kaiken nyyttiin ja kiikutin trenkitupaan. Sen pituinen se.


Ilman noita pinkkejä härpäkkeitä varjolevähtämö on oikein hyvä, mutta oli ihan pakko vähän kokeilla rumanttistakin versiota. :)

12 kommenttia:

 1. :) :) No ainakin sait liikuntaa kun järjestelit levähtämöä meidän nähtäväksemme! Tuollainen paikka puutarhassa on ihana, mutta tosiaankin nämä meidän suomalaisen kesän sadekuurot sitä nautintoa häiritsevät. Kauniin mehukannun ja alusvadin olet löytänyt kuvaan. Ovatko nekin talosta löytyneitä? Mukavaa viikonlopun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ihan itseäkin nauratti, kun piti niin valtavalla kiireellä kaikki kokeilla. :D Kannu ja alusvati ovat talon peruja, samaa astiastoa löytyy muutama kuppi ja lautanen.

   Poista
 2. Ihana lepopaikka, kunhan tulis niin lämmintä että tarkenet tuossa makoilla, kenties makuupussi ois hyvä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se lämmin taas tule ensi viikolla, että tarkenee köllötellä. :)

   Poista
 3. Haa, huijausta! Tiesinhän minä ettei näissä sisustus-lifestyle -blogeissa näytetäkään ihmisten koteja realistisen tuunaamattomina! Lopultakin todisteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Silkkaa huijausta kaikki tyynni! :D Todellisuus on jotain ihan muuta kuitenkin.

   Poista
 4. Hienoa lavastusta! Kiva juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä huijasinkin! Oikeasti onhan tuo mukavampi köllötellä jonkin viltin kanssa, mutta ei sen todellakaan tarvitse olla ihan noin romanttinen. :)

   Poista
 5. Minusta romanttinen sopii niin mainiosti tuollaiseen paikkaan, mikäs siinä ole levähtäessä ja vaikkapa vaaleanpunaisista ruusuista haaveillessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se totta, että tuollaiseen paikkaan jotenkin istuu romanttisempikin tekstiili. Mutta saatan käyttää vain yhtä kerrallaan. :)

   Poista
 6. Kyll välill pitää ehtiä pikkasen jalkoja ojentamaan..mainio paikka lepo hetkeen..
  Onko tuossa takana pajua vai mikä tuo pensas on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on mukava välillä oikaista selkäänsä kesken kuokkimisen ja kitkemisen. Pajuahan tuo tuossa takana on. Siitäkin voisi kehitellä vaikka mitä. :)

   Poista