Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Kirsikkakuja

Ensimmäisenä iltana sain aikaiseksi viedä kirsikat paikoilleen. Nyt niitä on seitsemän. Yksi pitää vielä hankkia, jotta joka lahjoittajaperhekunnan osuus tulee hoidettua.


Eivät ne sitten asettuneetkaan mihinkään tiettyyn järjestykseen, vaikka olin ensin niin suunnitellut. Yksi ainoa makeakirsikka sen teki vaikeaksi. Lajeja on siis Huvimajan kuulasmarja, Suklaakirsikka, Sikkolan kuulasmarja ja Leningradin musta.


Mittailin lähinnä sitä, että mahtuvatko kaikki siihen paikkaan, mitä niille ajattelin. Ja ihan hyvinhän ne mahtuivat. Vielä sille yhdelle puuttuvallekin on tilaa.


Toisena iltana mittasimme tarkat välimatkat (3m) ja etäisyyden kulkuväylän reunasta. Ehkä jätimme liian vähän tilaa latvukselle, mutta ei lähivuosina ainakaan tule sen kanssa ongelmaa.


Ehkä parempi nimi olisi ollut kirsikkakaari kuin kuja, mutta olemme jo niin tottuneet siihen kujaan, joten olkoon niin. Kaari kulkee marjatarhan reunaa, mutta jatkuu kulkuväylän reunassa pidemmälle, lähelle varjolevähtämöä.


Marjatarhassakin on vielä tekemistä. Roskia on maassa edelleen. Istutukset taisivat siirtyä joko syksyyn tai ensi kevääseen. Nyt marjapensaat ovat jo täydessä tohinassa, pensasmustikatkin ovat jo liian pitkällä kasvussaan siirtoa ajatellen. Ehtiipä tässä kesän aikana laittamaan maan kuntoon istutusta varten.


Puiden alle tulee vielä maatuva katesuojus ja oksasilppua. Ehkä se tapahtuu joku toinen ilta. Kirsikat saavat myös uuden nimen lahjanantajien mukaan.

16 kommenttia:

 1. Kuja näyttää hienolta. Pitää vielä uteliaisuudella kysyä että ajattelitko istuttaa yhtään omenapuuta? Ehkä on hyvä että marjapensaiden istutus jää myöhäisempään ehdit miettiä paikat kunnolla. Istuttamista perennoissa ja kitkemistä riittää sopivasti, ei pääse taidot ruostumaan. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoja omenapuita on kolme, yksi vähän nuorempi ja kaksi melko nuorta. Noiden vanhojen tilalle pitää istuttaa omenapuita, mutta ne tulevat entisille paikoilleen lähelle taloa ja vaahteroiden ja kasvihuoneen välille. :)

   Poista
 2. Tulee vielä hieno kirsikkakuja, voin kuvitella näyn kun kaikki ovat yhtäaikaa kukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä näky on varmasti tosi kaunis. Nythän niitä ei ympäristöstään edes erota. :)

   Poista
 3. Vuosi sitten ostin meille suklaakirsikan kaveriksi Latvian matalan. Siihen olen iki-ihastunut, sillä mahtavan kukinnan lisäksi näkyy jo tulevan iso satokin! Ja talvi kun oli se mikä oli, niin siitäkin selvisi. Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menisihän tuonne yksi matalakin jonon jatkoksi. Pistänpä harkintaan tuon Latvian matalan. :)

   Poista
  2. Se on suurin piirtein suklaakirsikan kokoinen, ehkä hiukan korkeampi.

   Poista
  3. Jaa, se mikään oikea matala ollutkaan. :D Saattaa se silti vielä joku päivä löytyä täältä.

   Poista
 4. Kyll tulee hieno puutarha ja tuo kuja sopii tuohon mahdottoma hyvi.
  viimeisessä kuvassa aurinko on tarttunu kuvaan ihanan kultasena pensaiden takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tästä saa upean puutarhan, mutta on sitä työtäkin aika tavalla. Onneksi ei ole työallergiaa. Kauniita auringonlaskuja on ollut, ja välillä puutarhassa on mennyt myöhäänkin. :D

   Poista
 5. Tuostahan tulee tosi upea kunhan puut kasvavat. Muistithan tukea puut, ettei tuuli niitä pääse heiluttelemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten nyt malttaa odottaa niiden kasvamista? Saa nähdä, tuleeko yhtään kirsikkaa vielä tänä vuonna. Emme ehtineet vielä edes tukea puita, mutta vielä ovat onneksi pystyssä.

   Poista
 6. Kirsikkakuja.... jo nimenäkin niin ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Tulevaisuudessa meillä kuljetaan kirsikkakujaa varjolevähtämöön tai potageriin. :)

   Poista
 7. Muutaman vuoden päästä saatte ihailla upeasti kukkiva kirsikoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä sovi unohtaa niitä ihania syötäviä kirsikoita, joita jo kovasti haikailen. :)

   Poista