Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 4. kesäkuuta 2016

Uudet kasvit

Kun minulta kysyttiin lahjatoiveita, vastasin kaikille: kirsikkapuu. Mutta ymmärrettävistä syistä sain muutakin kukkivaa. Harvalla oli mahdollisuus kuljettaa perheensa mukana vielä puutakin. Niinpä sain kaikenlaista kukkivaa ja monessa oli vielä kirjekuorikin mukana. :) Tuo alla oleva miljoonakello muutti jo trenkituvan oven viereen.


Toinenkin komea amppeli löysi jo paikkansa.


Sain myös kukoistavan valkoisen tulilatvan.


Upean värinen perhosorkidea pääsi kuvauksen jälkeen sisälle asti. Orkideat ovat todella kauniita ja siitä kivoja, että ne kukkivat pitkään ja hyvässä hoidossa vielä uudelleenkin.


Kirsikkapuita sain kolme, kaksi suklaakirsikkaa ja yhden huvimajan. Pitää varmaan pari vielä hankkia kirsikkakujalle.


Ystäväni vinkkasi, että yhdessä taimikaupassa on alelaarissa edullisesti kaikkea. Menin tietysti uteliaisuuttani katsomaan ja ostinkin 16 eurolla kaikkea kivaa. Peace- ja Queen Elisabeth -ruusut olivat vielä hyvän näköisiä ja vain kolme euroa kappale.


Kympillä ostin lisäksi perennoja, sellaisia, joita täällä ei vielä ole. Ostin kaksi särkynyttä sydäntä, kaksi valkoista pikkusydäntä, kaksi sinilemmiötä, kaksi kultatyräkkiä


ja kaksi taponlehteä.


Enkä tietenkään voinut vastustaa ruokakaupassa miniruusuja.


Miniruusuissa on se hyvä puoli, että ne kukkivat pitkään. Hyvässä lykyssä ne säilyvät myös talven yli.


Toiseen laitaan istutin pikkusydämet, jotka ovat tosissaan pieniä.


Sinilemmiöt ja kultatyräkit pääsivät murheenkryynin etulaitaan. Siivosin siitä samalla ison kasan vuohenputken juurakkoa sekä muovia ja järjestelin hieman muutenkin. Kangasajuruohot istutin uudelleen niin, että niiden koko juuristo on nyt mullan alla. Ne olivatkin hassusti törröllään vuohenputken seassa.


Tältä se näytti ennen kaivelua.


Vielä pitää laittaa näistä pinkeistä mansikankukista kuva ihan vaan siksi, kun ne ovat niin vinkeän näköisiä. Tämä kukkii ja tuottaa marjoja pitkin kesää.

12 kommenttia:

 1. Särkynyt sydän on kyllä kaunis kukka...ja ihanaa, ensi keväänä siellä kukkivat kirsikkapuut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Särkynyttä sydäntä olen eniten haikaillut täällä. Se on kaunis perinneperenna ja kuuluu tännekin. Ensi keväänä toivottavasti kirsikkakujalla on upea kukinta. :)

   Poista
 2. Kirsikkapuu on kiva lahja. Särkynyt sydän on kaunis, menestyy vain kovin huonosti minun hoidossani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikkapuiden juurelle laitan vielä kyltit, jotka kertovat, keneltä puu on. Näin jokainen puu saa uuden nimen. :)

   Poista
 3. Aikaisemmin kommentoimaton ahkera lukijasi miettii, oletko ajatellut Pilvikirsikkaa laittaa? Se kukkii kauniisti valkoisin kukin, ei tee kirsikoita, runko on kauniin punaruskea (koivumainen) ja kasvaa nopeasti. Siitä tulisi kaunis kuja.....(?), vaikkakaan ei taida olla vanhan ajan puu.

  Itselläni on alkuperäistä matalaa, sinistä lapinakilleijaa, jota ei tarvitse tukea mataluutensa vuoksi. Sen kaveriksi olen jostain saanut samanlaista vaalean aniliinin punaisena (erittäin kaunis); nimeä en muista, leviää siemenistä koko kesän vihreänä olevaksi alueeksi.
  Samanpunainen rönsyleimu on myös kaunis ja peittää nopeasti alueita.
  Näiden seurana ovat korkeat punalehtiset purppura- ja punatuomet; juuri nyt vaalenpunaisessa kukassa. Näihin ei ainakaan vielä ole tullut tuomihärmää, eikä kirvoja.
  Puiden juurille, joissa perennat eivät hyvin menesty, olen luonnosta tuonut metsätähteä; kukkii keväällä valkotähtisenä ja sen jälkeen pysyy vihreänä pitkään.
  On mielenkiintoista lukea pihanne edistyksestä ja samalla kauhistella entisaikojen muovibuumia... Tarmoa teillä riittää, vaikka lähtökohdat olivat työläät. Moni ei olisi lähtenyt siivomaan, mutta onneksi meitä "viherpeukaloita" ja vanhan miljöön uudistajia vielä on. Terveisin sinivuokkonen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hienoista kasvivinkeistä! Laitan ne mietintään. Pilvikirsikkaa voisikin laittaa johonkin, vaikka marjatarhan takaseinäksi, mutta nämä kirsikat ovat ihan niiden marjojen vuoksi.

   Nyt alkaa jo nähdä rankan siivousurakan tuloksen ja puutarha alkaa pikkuhiljaa näyttää puutarhalta. Loppujen lopuksi työtä ei niin valtavasti olekaan. Muutamassa vuodessa alue on korjattu ja siistitty oikeaksi puutarhaksi. Mutta onhan tässä toki vielä paljon työtä. :)

   Poista
 4. Ihania kukkia olet saanut. Kirsikkapuu on hyvä lahja. Ensi keväänä on odotettavissa kaunista kukintaa. Särkynytsydän on kaunis - minulta paleltuivat kaikki viime talvena. - Blogissani on arvonta, jossa on palkintoina kolme puutarhakirjaa. Käyhän kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kiva kukinta oli noissakin jo. Varmaan ensi vuonna kukkivat voimakkaammin. Särkynytsydän on yksi suosikkikasveistani. :)

   Poista
 5. Hyviä löytöjä teit alelaarista. Mummolan pihamaalla kasvaa joitan vanhoja perennoja pitkin pihamaata, kunhan ehtis niin pitäs jossain välisä kerätä niitä yhteen paikkaan. Täsä vaiheesa talon laittaminen on tärkeempi ku pihamaa,vaan sitte joskus....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen löydöistä oikein tyytyväinen. Meillä ei niin talon kanssa ole ollut kiirettä, kun on tämä trenkitupakin. Mutta eiköhän talollekin kohta päästä, kun nämä kevään puutarhatyöt on tehty.

   Poista
 6. Kirsikkapuut on niin upeita, noista kasvaa vielä kylän kauneimmat puut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän noista ja muutamasta muusta tule oikein komea kirsikkakuja. :)

   Poista