Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 30. toukokuuta 2016

Vierailun viemiset

Edellisen asukkaan serkku kävi vaimonsa kanssa Kivimäessä viime vuoden tammikuussa. He kutsuivat meitä kylään, mutta vieläkään emme olleet käyneet heillä. Kun sunnuntaina viimeiset vieraat olivat lähteneet ja Isäntä oli nukkunut kauneusunensa, päätimme lähteä vierailulle. Olisi mielenkiintoista kuulla lisää tilan historiaa.

Viemisiksi valitsimme kutunmaitoa ja munia, mutta myös suvulle merkittäviä tavaroita, joita löysimme. Oikeastaan nämä olivatkin jo löytyessään melkoinen aarre, arvokaskin, mutta arvelimme näillä olevan muutakin arvoa serkulle ja hänen jälkeläisilleen.


Laatikossa oli kirjoitettu lappunen, jossa kerrotaan laatikon esineiden alkuperä. Joistakin oli myös lehtikuva merkin mukana.


Mitaleita oli kahdesta sodasta. Aikaisempaa (1918) mitalia en ollut ennen nähnytkään.


Laatikossa oli myös hopeinen taskukello vitjoineen ja merkkeineen.


Kultainen luoti on saatu vapaussodan taisteluista Eurassa. Toinen merkki on samoilta ajoilta, mutta se taisi olla opetustyöstä saatu hopeinen kansanopistomerkki.


Valitsimme viemisiksi myös valokuva-albumin, jossa on kuvia vastaanottajan enosta.


Kuvissa on myös se papin tytär, jonka Ferdinand otti emännäkseen. Tämä Hanna-Liisa oli myös opettajana Eurajoen opistolla.


Nämä kuvat ovat 30-luvun alusta. Silloin kuvissa oltiin vakavina ja arvokkaina.


Otin nämä kuvat ihan sen vuoksi, että meillekin jää näistä muisto. 


Vietimme vierailulla lähes neljä tuntia ja kuulimme mielenkiintoisia asioita paikallishistoriasta. Lupasimme pitää yhteyttä paremmin jatkossa.

4 kommenttia:

 1. Ihanat viemiset! Varmasti saajat olivat hyvillään tuomisista.

  VastaaPoista
 2. Teillä on ollut aivan ihana vierailu. Ja upeat tuliaiset olitte valinneet. On mielenkiintoista ja tärkeää tuntea oman tilan historiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hienoa kuulla lisää tilan historiasta. Kirjoitan juttuja enemmänkin tänne, kunhan taas ehdin. :)

   Poista