Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Kasvimaan hahmottelua

Kun päätin kasvimaan paikan, paikka itsessään ei niinkään houkutellut. Mutta arvelin, että tuosta vielä saisi tehtyä kauniin potagerin kasvatuslaatikoineen ja käytävineen. Ainakin paikkana tuo olisi suotuisa, aurinko paistaisi pitkin päivää ja ympärillä olevat rakenteet suojaisivat tuulilta.


Lukuisien työtuntien (joista suurin osa kertyi talkoiden aikana) paikka alkoikin näyttää jo suotuisalta. Maasta on noussut vielä pitkään styroxia ja muovia, mutta vähän kerrallaan keräämällä roskan määrä on vähentynyt.


Hevosvetoisia peltovehkeitä on löytynyt pitkin maastoa, mutta ne ovat olleet aivan käyttökelpoisia. Hevosta meillä ei ole, mutta mönkijä on saanut olla hevosen tilalla. Kasvimaa oli kovin epätasainen pohjaltaan, joten pehmittämällä pintamullan sitä on ollut helpompi tasata.


Kun toinen pääty alkoi olla tarpeeksi tasainen, alkoi laatikoiden hakeminen. Laatikoita on 40 ja niiden lisäksi neljä vihreää neliönmallista laatikkoa. Ehkä niistä jo jotain saisi kehiteltyä.


Laitoimme kulmiin vihreät laatikot, paitsi yhtä, jossa kasvaa mesimarjaa toistaiseksi. Se on liian painava kannettavaksi kasvien kera. Noin vajaa puolet tilasta tuli näin käytettyä. Toiseen puoliskoon tulevat mansikkamaa, perunamaa ja raparperit, joita on yli 50. Edessä olevat kaksi tolppaa mallaavat aidakkeen paikkaa. Tuohon tulee ritiläaita, johon saa köynnöksiä kasvamaan. Samalla se suojaa tuulilta ja katseilta. Kaikkeahan ei tarvitse näyttää yhdeltä katsomalta.


Kunhan laatikot ovat tarkkaan linjattuja suoraan, tuomme toisen kerroksen, pohjakankaan ja mullat. Tosin laatikoita pitää ostaa vielä neljä, jotta niitä on tarpeeksi. On todella hienoa nähdä, että tämä alkaa kohta olla konkretiaa, eikä pelkkää puhetta ja unelmaa. 

8 kommenttia:

 1. Siitähän tulee hieno kasvimaa. Ainakin kasvualaa riittää. Hyvä kun saitte konevoimaa, ei tuota alaa olis käsin tasannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee siitä, kunhan valmistuu. Vielä on miettimättä käytävien materiaalikin. :)

   Poista
  2. mun käytävät olivat ensin soralla ja katekankaalla, mutta sepä ei toiminut..rikkaruohot vaan nauroivat ja kasvoivat kaiken läpi.. nykyinen laatoitus sopii itselleni parhaiten. Kiva katsoa mihin te päädytte :)

   Poista
  3. Laattoja koko alueelle, apua! Ei riitä rahat siihen. :D Ajattelin jotan hamppua tai haketta, jonka saa myllätä uusiksi, jos alkaa jotain kasvaa. Kivituhkaa olen joskus kokeillut ja hermot menivät. Aina tipahti jostain multaa ja kohta kasvoi valtavat rikkaruohot, varsinkin vesiheinä tykkäsi kovasti. :)

   Poista
 2. Teille tuleekin ihan isokokoinen kasvimaa. Hyvää valmistelutyötä teette. - Kiva kun tulit lukijaksi. Kiva saada uusia blogikavereita. Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä aika suureellista, mutta se on aina ollut tämän talon tapa. :D Mukavaa sunnuntaita sinnekin! :)

   Poista
 3. On teillä ollut ja on edelleen melkoisia puuhapäiviä. Ihanan näköistä tulee! Nuo pikkukilit ovat tosi ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitää käyttää jokainen hetki hyväksi, kun vielä säätkin ovat suosiollisia. Ja kylvöjen kanssa olisi jo vähän kiirekin. :)

   Poista