Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 16. toukokuuta 2016

Reikä seinässä

Olimme yhden yön poissa, mutta sitä ennen piti päättää, mitä kissojen kanssa tehdään. Kissat itse ratkaisivat asian pysyttelemällä visusti pihalla koko aamupäivän. Niinpä niille piti keksiä jokin systeemi, että pääsisivät sisälle yötään nukkumaan.


Kuistin komero, jossa on vessa, on sopivasti ohutseinäinen, joten päätimme tehdä siihen kissanmentävän reiän. Reiästä on tarkoitus tulla myöhemmin sisältä suljettava, tiivisluukkuinen kulkuaukko, joka on auki päivisin, mutta kissojen saavuttua sisälle illalla se menisi kiinni.


Reikä on aika pieni, emmekä olleet varmoja, osaisivatko kissat siitä kulkea. Reiän valmistuttua Vihtori saapui ovesta sisälle, joten se sai olla kokeilijana. Ohjasimme kissan vessakomeroon, eikä aikaakaan, kun Vihtori hoksasi reiän tarkoituksen. Sulevia emme nähneet, mutta sanoimme Vihtorille, että kertoisi sillekin reiän tarkoituksen.


Sisällä reikä tulee vessakomeroon, josta pääsee eteiseen ja sieltä keittiöön ja kamariin.


Nyt loppui se oven raollaan pitäminen, kun kissoilla on oma ovensa, eikä isoa ovea tarvitse pitää jatkuvasti auki päivisin (siis, kun olemme paikalla). Pienet portaat pitää vielä rakentaa ulkoseinän viereen helpompaa kulkemista varten. Ehkä jopa sopiva terassi ja sadekatos voisivat olla paikallaan. Miten niin hemmottelemme kissojamme? :D

10 kommenttia:

 1. Kissojen oma kulkureitti on tärkeä. Reikää saa paranneltua myöhemmin niin kuin totesit. Onnea valmistumisen johdosta, ihastelin minäkin asuasi sopii sinulle hyvin. Kirjoituksesi piristävät päivää, mukava seurata tekemisiänne siellä. E

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on kissoille oma ovi: kaupasta ostettu kissanluukku tuuletusikkunassa, se oli ohuin paikka reiällä ja helpoiten ennallistettavissa jos joskus poistamme luukun. Ja se on ihan parhautta! Suosittelen laittamaan sisäpuolelle vielä pienen "oviverhon" viimaa pysäyttämään, kissat kyllä oppivat kulkemaan senkin läpi.

  En ole aiemmin kommentoinut, mutta seurannut kyllä ihaillen kuinka pioneerihengellä ja sinnikkäästi olette tarttuneet Kivimäellä toimeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajattelin laittaa ne seinäpaneelikappaleet kiinni vaneriin, joka sitten tulee tiiviisti sisäpuolelle. Ulkoa ei siis enää erottaisi kuin luukun ääriviivat, kun luukku on kiinni.

   Hienoa kuulla, että näitä touhujamme on mukava seurata. :)

   Poista
 3. Meilläkin on kissoille oma ovi: kaupasta ostettu kissanluukku tuuletusikkunassa, se oli ohuin paikka reiällä ja helpoiten ennallistettavissa jos joskus poistamme luukun. Ja se on ihan parhautta! Suosittelen laittamaan sisäpuolelle vielä pienen "oviverhon" viimaa pysäyttämään, kissat kyllä oppivat kulkemaan senkin läpi.

  En ole aiemmin kommentoinut, mutta seurannut kyllä ihaillen kuinka pioneerihengellä ja sinnikkäästi olette tarttuneet Kivimäellä toimeen!

  VastaaPoista
 4. Kyllähän kissoilla nyt oma ovi pitää olla! Meillä ei ole, mutta eipä ole kissaakaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää toki olla kissoillakin oma ovensa. Hyvin ovat oppineet käyttämään sitä. Pitäisiköhän teidänkin laittaa ovi kissalle ja hankkia se kissa sitä käyttämään? :)

   Poista