Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 24. toukokuuta 2016

Emmin lapsukaisia

Kun Emmi lösähti 19 munan päälle munintapesän alle syntyneeseen pesään, päätimme tällä kertaa antaa kanan hautoa rauhassa. Niin meni mukavasti kolme viikkoa, kunnes nyt alkoi kuoriutuminen oikein urakalla. Pesä on todella hankalassa paikassa, joten sinne ei ihan niin vain pääse sorkkimaankaan. Tänään kaivelin Emmin alta tyhjiä munankuoria. Ainakin neljä siellä on jo kuoriutunut.


Kaksi tipua sain ihan näkösällekin. Nämä eivät ole Emmin omia biologisia lapsia, sillä ne ovat liian vaaleita Emmin tipuiksi. Kanoilla se ei ole niin tarkkaa, kenen lapsia sieltä tulee. Emo hoitaa kaikki yhtä hyvin ja pitää täysin omanansa.


Katsotaan nyt vielä pari päivää, montako tipua sieltä lopulta kuoriutuu. Pikkukilitkin käyvät välillä kurkistelemassa uusia tulokkaita. Nämä ovat niille aivan ensimmäiset tiput, Käpy ja Ansku jo ovat tottuneet tällaisiin pienokaisiin.

4 kommenttia:

 1. Onpa mukavaa, kun pääset osalliseksi tipujen syntymiseen. On varmasti kiva seurata tuollaista tapahtumaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan kiva seurata, miten pieni tipu taistelee tiensä munankuoresta vapauteen. Ja miten huolehtivasti emo juttelee sille jo ennen kuoriutumista. :)

   Poista
 2. Ihania pikkuisia! Onnea Emmille ja perheelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pieni tipu on todella suloinen. Kerron onnittelut Emmille ja Taunollekin. :)

   Poista