Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 23. toukokuuta 2016

Kukkapenkkejä

Pikkuhiljaa kaivuutyö edistyy. Ja trenkituvan luona syksyllä istutetut tulppaanit ovat jo hyvässä kukoistuksessa.


Kukkakiveltä alasuuntaan kukkii kolme eriväristä tulppaania. Niiden takana olevat kuunliljat nousevat jo kovasti.


Yläsuuntaan näkyy kahta erilaista tulppaania, mutta kolme lajia on vielä nupussaan. Kukintaa riittää vielä pidemmäksi aikaa.


Ostin yhden pikkuruusun vielä lisää. Näistä pidän aivan valtavasti. Kartanopionissa on jo nuput. Se taitaakin olla ainoa pioni näistä siirretyistä, joka suostuu tänä vuonna kukkimaan.


Siirsin tuvan takaa alkuja, joiden uskon olevan syysleimuja. Ainakin niitä kasvoi siellä viime vuonna. Nämä taimet näyttivät kaikkein eniten leimuilta.


Siirsin innoissani myös tätä yhtä kasvia, mutta en taas tiedä ollenkaan, mikä se edes on. Niinpä en uskaltanutkaan tuikata sitä heti multaan.


Tunnistusapua kaivataan taas. Jos osaat sanoa, mikä kasvi tämä on, niin olisi helpompi määritellä sille oma paikkansa.


Ostin runsaan mehitähden ja ajattelin laittaa sen viime vuonna tekemääni betonikulhoon. Kulho kuitenkin hajosi, koska joku pölökkerö emäntä oli jättänyt sen pihalle niin, että sinne oli kertynyt vettä, joka jäätyessään oli tehnyt siihen halkeaman. 


Istutin sen sitten kivimuurin päälle, jossa ei oikein mitään kasvakaan. Saattaa olla, että syksyllä jo kasvaa kaikenlaista.


Murheenkryyni voi oikein hyvin. Näytin sille, kuka täällä määrää. Tosin vain käytävään asti. Mutta on tuossa nyt aika mukavasti jo multatilaa.


Ja sinnekin istutin kaikenlaista. Ei niistä oikein vielä tiedä, mitä ovat, mutta kunhan kukkivat, osaan paremmin tunnistaa ne. Saattaa tulla paljonkin vielä siirtämisiä tässä penkissä.


Otan tavoitteekseni kevään aikana perata vielä tuon käytävän toisen puoliskon, jossa kasvaa kolme pensasta, mutta ei muita tarkoituksellisia kasveja. Nuo rinteet jäävät varmaan hamaan tulevaisuuteen. Siellä vuohenputki peittää jo kaiken alleen. 


Kaivelua on siis tiedossa vielä pitkään. Onneksi niistä styroksi-muovi-istutuslaatikoista on helppo kaivella kasveja pois, sillä multatila on aika pieni ja kasvualusta on turvetta.

8 kommenttia:

 1. On siinä isossa pihassa hommaa, mutta kivaa hommaa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tätä pihaa ikinä valmiiksi saa, sen olen jo huomannut. Kivaa on silti. :)

   Poista
 2. Voisiko kyselemäsi kasvi olla rantakukka? https://tiedebasaari.wordpress.com/tag/rantakasvit/ Tässä sitä kyllä moititaan monin sanakääntein, mutta omassa mökkirannassa yritän varjella sitä viimeiseen saakka, on se niin kaunis ja koristeellinen.
  Terveisin Keekeläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vaan tiedä. Ehdotuksia olen saanut jo verbenasta tädykkeeseen. Katsotaan nyt, mitä niistä tulee. Sitten sen tietää, kun alkaa kukkia.

   Poista
 3. Minä veikkaan tarha-alpia. Se on ainakin kova leviämään. Teillä näyttää maapohja olevan todella hyvää multaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarha-alpia kasvaa paviljonkitasanteen kukkapenkissä, eikä tämä ole samanlaista. Tuo maaperä on vain noissa höttölaatikoissa, joihin kasvatusalustaksi on laitettu turvetta. Tosin sitä ei ole kovin syvästi, joten monen kasvin juuret ovat kasvaneet sivusuunnassa.

   Poista
 4. https://www.yhteishyva.fi/arjen-apu/luonnonmukainen-torjunta-puutarhassa/0582061
  Löysin tälläisen. Tutustu ihmeessä. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla onkin valtavasti neuvoja eri tarkoituksiin, eikä heti tarvitse käyttää myrkkyjä. :)

   Poista