Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 2. toukokuuta 2016

Raparperia riittämiin

Raparperia on tilallamme melko paljon. Ehkä pitäisi sanoa, että sitä on järkyttävän paljon ja monessa eri paikassa. Pellon tuuliaukon kohdalla on yksi rivi.


Heti siitä talolle päin on useampi mätäs, ei ihan niin selkeänä rivinä.


Paviljonkitasanteellakin on oma raparperinsa.


Kumpareen tien puolen notkossakin kasvaa raparperia.


Pellon reunan entisessä kasvihuoneessa keskiosassa kasvaa rivi raparperia. Vieressä tulevassa kasvimaassakin oli yksi raparperi, mutta sen Isäntä ehti tuhota traktorilla. Vahinko oli hyvin vähäinen. :)


Tien vieressä on kumpare, jossa kasvaa raparperia.


Siitä lähtee suorempi rivi tien reunaa pitkin. Kyllä siis raparperia on aikamoinen määrä. Nyt pitäisi vaan päättää, siirretäänkö ne kasvimaalle vai marjatarhaan. Kasvimaa varmaan vie voiton, sillä sen alue on niin valtava.

12 kommenttia:

 1. Haluaisin kokeilla taalla raparperin kasvatusta.
  Mista se muuten saa alkunsa?Varmaan sinulta saisi raparperin alkua,mutta miten kaupasta ostettuna???
  Joskus olen loytanyt raparperia ja tein siita piirakkaa ja soppaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos saisit jostain juurenpalan, siitä tuo lähtisi kasvamaan. Kai jostain voisi löytää siemeniäkin, mutta sato voi olla aika pieni aluksi.

   Poista
 2. Aika monta raparperia. Meillä on kolme puskaa ja sekin on jo ylituotantoa. Nyt vaan viet aina raperperia tuliaiseksi tai laitat tienposkeen jakoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja myyn lähiruokapiirissä edullisesti. Tuossa muuten ei vielä olleetkaan kaikki. Lammen ympärillä on vielä muutama puska. Ja sen puukasan alla olisi, mutta en tiedä, ovatko hengissä enää. :)

   Poista
 3. Voi että, teilläpä riittää raparperia. Raparperimehua ja chutneytä ja mitä kaikkea siitä saakaan kiisselin lisäksi. :) Itse ihailin juuri pientä nysää, joka pilkottaa makasiinin seinustalta ja toivon, että tänä kesänä tulisi useampi kuin neljä vartta. Joten tasan ei käy onnen lahjat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä saa taas tehdä raparperipiirakkaa, kun viime vuonna sen opetteli. Anna vaan hyvää lannoitetta raparperille, kyllä se siitä voimistuu. :)

   Poista
 4. Ei yhtään tiedä vaikka noi raparperit olisivat erilajikkeita..
  Jostain mä luin ett lajikkeit voi olla jopa 30. Noh mene ja tiedä onko..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, tietysti tänne on kerätty kaikki eri lajikkeet, enkä minä ymmärrä niistä mitään! :D

   Poista
 5. Alkukesän talkoihin riittää ainakin piirakkaa ja muuta jälkiruokaa. Kannatan raparperien keskittämistä vaikka kahteen tai yhteen paikkaan. Tutki tosiaan lajikkeita ja istuta vaikka niiden mukaan jos et muuta keksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskittäminen on ihan ehdotonta, eihän noiden paikkojakaan muista muuten. :)

   Poista
 6. Jossan oon nähnyt raparperisiman ohjeen, ehkä netistä saattais löytyä ja niistä tulee viinihapon avulla ihan hyvää janojuomaa kesäksi, vähän haljun näköistä kyllä, mutta raikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viinihapolla tulee kauniin vaaleanpunaista mehua, sitä jo kokeilimme viime vuonna. Simaa voisi tosiaan kokeilla, saattaa olla hyvää ja raikasta, ellei laita liikaa sokeria. :)

   Poista