Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 31. heinäkuuta 2018

Salin lattian maalaus

Viimeisen lattiapesun jälkeen odottelin muutaman tunnin. Onneksi näin lämpimällä ilmalla kuivuminenkin on nopeaa. Yhdestä maalipurkista oli riittänyt jo kahteen huoneeseen, eikä vieläkään ollut loppunut. Maaliin oli tullut kova kerros pintaan, mutta alla maali oli vielä hyvää. Tilasimme tätä maalia kolme isoa ämpäriä, joten sitä riittää varmasti koko taloon ja luultavimmin vielä jääkin.


Ensimmäisen lankun maalaamisen jälkeen kontrasti näytti aika suurelta. Maalia joutui hinkkaamaan kunnolla lankkuihin, sillä niissä oli vielä hiomisenkin jälkeen aika paljon pieniä kuoppia. Yritin myös saada reilusti maalia lankkujen väleihin.


Muutaman lankun maalaamisen jälkeen totesin, että maali ja tapetti sopivat erittäin hyvin yhteen. Ehkä se kalsarimielikuvakin alkaa jäädä jo taka-alalle. 


Maali loppui vähän ennen viimeisiä lankkuja. Lurautin purkkiin uudesta ämpäristä hieman ohuempaa maalia ja sekoittelin. Ei ainakaan tulisi näkyvää eroa purkillisten välillä. 


Nyt lattia näyttää jo aika hyvältä maalattuna. Näin kaukaa ei näy edes lattian epätasaisuudet koloineen ja kulumineen.


Tuo ikkunanpuoleinen osa maalataan, kun nämä huonekalut saadaan siirrettyä paikoilleen. Mutta sitä ennen on vielä aika paljon tapetoimista ja muuta väkertämistä.


Muurikin on vielä tasoittamatta, eikä paikkauslankkujakaan ole vielä saatu nurkkaan paikoilleen. Muutaman päivän ajan lattia saa kuivua itsekseen ennen sille astumista. Kissat saavat mennä hieman aiemmin, sillä eihän niitä pidättele mikään, jos kuivaamme lattiaa ikkunat ja ovet auki. Ensimmäisen yön sali saa olla suljettuna kissoiltakin.

6 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää. Maalauksen jälkeen ei lommot ja kolhut enää erotu niin selvästi ja nehän kuuluvat vanhaan lattiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lattiasta tuli ihan hyvä. Näkyy vielä, että on vanha lattia, vaikka pinta on uusi. :)

      Poista