Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 30. heinäkuuta 2018

Salin lattian pohjatyöt

Salin tapetointi ei vielä ole valmis, mutta lattian kanssa on vähän kiire. Salin pitäisi olla elokuun loppupuolella vierailukunnossa, joten oli aika tehdä lattian pohjatyöt maalausta varten. Maalin kuivumiseen ja lopulliseen kovettumiseen menee kuukausi. Lattia on maalattava viimeistään nyt, jotta raskaat huonekalut voi kovettumisen jälkeen siirtää paikoilleen. Niinpä siirsimme huonekalut tapetoidulle puolelle ja siirryimme lattiaremonttiin.

Lattiaa ei ollut vielä pesty kertaakaan kokonaan meidän aikanamme. Eikä sitä ollut pesty ihan äskettäin muutenkaan. Päätimme tehdä erityisen kunnollisen pesun sille. Ensin levitin kidesoodavettä koko lattialle. Isäntä kulki varrellisen pesuharjan kanssa perässä ja hinkkasi sillä pinnan. Kuivasin likaisen veden pois ja toistimme operaation. Sen jälkeen huuhtelimme lattiaa kymmenien ämpärillisten verran, kunnes vesi ei ollut enää likaista.


Kuivumisen jälkeen näkyi, että lattia oli aika naarmuinen ja epätasainen. Niinpä päätimme hioa sen pinnan tasaisemmaksi. Aivan siistiä tasaista jälkeä emme halunneet, sillä elämän jäljet kuuluvat vanhaan puulattiaan.


Vielä kerran lattia pitää imuroinnin jälkeen pestä hiontapölystä. Sen jälkeen sen voikin jo maalata. Kun pääsee remontissa siihen, että lattia on maalattu, tuntuu ihan melkein valmiilta jo.

4 kommenttia:

 1. Oi, tuollainen kulunut lattia on niin todella kaunis, itse en raaskisi maalata :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tuon hyvin. Minustakin kauniisti kulunut lattia on hieno, mutta tämä ei sitä ole. Jos kulunut pinta olisi oikeasti kulunutta, eikä kissanpissalla irronnutta, voisi olla aivan eri juttu. Nurkista maali oli lähtenyt isoina aloina, eikä se todellakaan näyttänyt sellaiselta kauniisti kuluneelta lattialta.

   Poista
 2. Joko olette saaneet kissan pissan hajut pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salista on saatu, mutta keittiön parissa nurkassa on paikallista hajua vielä jäljellä. :)

   Poista