Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 19. heinäkuuta 2018

Suihkulähde

Kaikissa paremmissa pihoissa on tietysti suihkulähde. Paitsi, että meillä sellaista ei ollut vieläkään.  Eihän meidän pihamme vielä edes ollut sellainen parempi piha, mutta mielikuvissamme siitä tulisi joskus sellainen. Kyllä sitä suihkulähdettä jo kovasti oli suunniteltu siihen tulevaan pihaympyrään. Pihaympyrän valmistumisvuosi on vielä hamassa tulevaisuudessa, mutta suunnitelmat ovat jo pitkällä. Suunnitelmiin kuuluu ehdottomasti suihkulähde siihen keskelle.


Eilen näin paikallisessa facen roskalavaryhmässä jotain, joka hämärästi kovasti pinnistellen saattoi hivenen muistuttaa suihkulähdettä. Sitä lähdimme iltasella hakemaan peräkärry kolisten. Jalka oli melkein kuin yläkuvassa, hienosti betonista valettu muotin ja autonrenkaiden avulla.


Allasosa oli jonkunlaisen tilatankin tai vastaavan pääty, alkuperäiseltä väriltään sininen. Saimme nämä hirviöt punnerrettua kyytiin kovalla ähinällä kuormaliinojen kanssa kiskoen. Isäntää tuntui arveluttavan moinen meno, mutta tiesin hänenkin siitä asettuvan, kunhan allas olisi paikallaan pihassa.


Meillähän ei ole vielä sitä pihaympyrää, joten suihkulähteelle piti miettiä väliaikainen paikka muutamaksi vuodeksi. Aittapiha oli sopivasti niin valmis, että sinne pyörittelimme osat ja kokosimme suihkulähteen paikalleen. Vähän piti säädellä korkeuksia ja muttereiden tiivistyksiä, mutta niin vain alkoi työ olla valmiina siltä erää.


Kaukaa katsellen hökötys ei niin pahalta näyttänytkään, vähän erikoiselta vain. Tietysti tuo tullaan muuttamaan ennen lopullista paikkaansa vähän sievemmäksi. Alle valetaan neliskanttinen koroke, väri yhtenäistetään ja altaan päälle laitetaan vielä joku kulhon mallinen lisäosa. Ja hyvällä pumpulla siihen saa kauniin vesisuihkun. Ehkä se sitten alkaa jo näyttää esikuvaltaan.


Tänään kärräsin siihen kolme maitokärryllistä vettä. Niin, ei tietenkään maitokärryssä voi sinällään vettä kuljettaa, mutta kaikki mahdolliset kastelukannut ja ämpärit siihen tarvittiin. Laitoin keskelle suihkulähdepumpun ja ämpärillisen pieniä kiviä. Lopuksi kytkin siihen sähköt. Jo alkoi iloinen pulputus.Kivasti tuollainen pieni solina vaikuttaa ääniympäristöön. Kovin kauas se ei kuulu, mutta juuri sopivasti aittapihan lähelle. Soliskoon tuossa nyt, kunnes sille on se pihaympyrä valmiina.


8 kommenttia:

 1. Jopas siitä tuli kiva jo nyt, puhumattakaan sitten lisävarusteltuna! Alkukuvista ei tosiaan ihan sitä ensimmäisen kuvan suihkulähdettä havaitse, muuta kuin äärimmilleen pinnistelemällä :-D Ymmärrän isäntää ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä-parka joutuu aina kaikkeen ihmeelliseen mukaan. Kyllä minuakin arvelutti, kun ulkonäkö ei ollut ihan paras, painoa turhan paljon ja vaikea kuljetus. Nyt jo näyttää ihan hauskalta. Eipä ole kaikilla 1,5m läpimitaltaan olevaa lintujen juottoallasta. :D

   Poista
 2. Uniikki, ihan kelpo suihkulähde! Reilun kokoinenkin, jotta syntyy solinaa ja vesi peilaa kauniisti kauemmaksikin! Hyvä työ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmaan kovin monella olekaan tällaista. :D Vesi kaunistaa sen äänellään ja olemuksellaan. :)

   Poista
 3. Sehän on hieno suihkulähde!

  VastaaPoista
 4. Suunnitelmia ja unelmia pittää olla jotta tekemisen into säilyy yllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitää olla. Silloin on joku kiinnekohta, mihin suuntaan on menossa. :)

   Poista