Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 13. heinäkuuta 2018

Niin on kodikasta

Vihtori ainakin on sitä mieltä, että nyt on kodikasta ja mukavaa. Mutta mitä ihmeen kuivia lehtiä matolla onkaan?


Olen vähän sisustanut kasvihuonetta. Ihan visuaalisen ilmeen vuoksi en tähän puuhaan ryhtynyt, vaan iänikuisten ärsyttävien nopeasti kasvavien rikkaruohojen vuoksi. Mietin eri vaihtoehtoja niiden estämiseen, mutta muovia en halunnut. Pihan kasvihuonetta purkaessa löytyi kaatopaikkakuntoisia mattoja, ja siitä se ajatus sitten lähti. :D


Mattoja oli aika monta erilaista ja eriväristä. Niitä ei kuitenkaan ollut tarpeeksi. Niinpä laitoin paikalliseen roskalava-ryhmään ilmoituksen, että otan vastaan huonokuntoisia mattoja. Ja sitä kautta sain niitä lisää.


Osa saaduista matoista oli parempikuntoisia kuin pihatuvassa olevat, joten ne vaihdoin keskenään.


Altaan puoli on aika hyvin katettu, mutta toiselle puolelle pitää etsiä vielä monta mattoa, että pinnan saa peittoon.


Muutamassa viikossa näkee jo tuloksen, miten nämä vaikuttavat. Kerron sitten, miltä elokuussa näyttää näillä nurkilla.

6 kommenttia:

 1. Kiva idea, ja on mukavampi tallustellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On paljon mukavampi tallustella maton päällä kuin nokkosten ja pujojen seassa. :)

   Poista
 2. Matot hyötykäyttöön, se on hyvä. Ei kannata laittaa kaatopaikalle liian aikaisin. Räsymatoista kasvaa rikat nopeasti läpi, etenkin jos ovat löyhempää kudosta, pressu tai pahvi alla estää kasvun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuoneessa nämä matot saavat palvella vielä viimeiset hetkensä ennen lopullista tuhoa. Laitankin varmaan tuonne alle jotain vielä pitämään maaperän irti matoista, niin kestävät vielä kauemmin. :)

   Poista
 3. Vihtori näyttää tosiaankin nauttivan elämästään ja miksi ei nauttisi! Tuo mattojen loppukäyttöhän oli oikein hyvä idea ja paljon mukavampihan siellä on kävelläkin mattojen päällä. Mukavaa viikonlopun alkua! Yritetään vältellä lämpöhalvausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuoneessa lämpöhalvaus on lähellä. Vain illalla tai todella varhain aamulla siellä pystyy olemaan. Huomenna meillä on heinätalkoot. Pitää varata paljon juotavaa talkooväelle. :)

   Poista