Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 21. heinäkuuta 2018

Salin tapettia

Vihdoin salissa alkaa olla valmistakin pintaa, sillä sain ystävämme avukseni laittamaan tapettia. Ensin piti tietysti siistiä makulatuurin reuna, joka oli kattolistaa vasten. Hyviksi työvälineiksi löytyi lego-alusta sekä leikkuulauta, joiden kanssa mattopuukolla sai aika tarkasti ylimääräiset pois. Seinäthän aaltoilevat kovasti, mutta tuskin sitä enää valmiissa huoneessa huomaa.


Tarkkojen mittausten perusteella tulimme siihen tulokseen, että huoneen keskikohta saa olla ikkunan keskikohta, koska se on huoneen näkyvin osa. Ikkuna ei tietenkään ole keskellä huonetta, mutta arvelimme tulevan parhaan tuloksen, jos kuviot lähtevät ikkunasta symmetrisesti molempiin suuntiin. Niinpä mittailimme ikkunan keskikohdan, josta lähdimme laserin avulla laskemaan vuotien paikkoja. 


Lopulta tuumailujen ja merkintöjen jälkeen leikkasimme ja liisteröimme (vehnäjauholiisterillä tietysti) ensimmäisen vuodan.


Tapetoinnin tekee hieman hankalaksi se, ettei mikään ole suorassa. Yläreuna pitää mitata molempien vuodan reunojen kohdalta, jotta tapetti tulee edes jotenkuten suoraan listan kanssa.


Keittiön puolen seinässä ero on suurin, sillä joskus aikoinaan oven siirron aikaan katto on päässyt siltä kohdalta laskemaan. Aika hyvin saimme kuitenkin tapetin asettumaan. Oven yläpuolella korkeuseroa nurkkaan tulee lähes kymmenen senttiä.


Aaltoilevissa nurkissa näin suurta kuviota on aivan turha yrittää laittaa niin, että tapetti jatkuisi suoraan toiselle seinälle. Leikkasimme nurkkiin suikaleet pohjaksi. Myös vuota on leikattu nurkan kohdalta ja asetettu osat mahdollisimman lähelle nurkkaa. Kuvio jatkuu siis suunnilleen tasaisena, mutta tässäkin nurkassa joissain kohdissa on neljän sentin heitto, jonka alle laitettu suikale peittää.


Tapetoinnin kannalta olisi tietysti hienoa omistaa suorat seinät ilman kattolistoja, mutta tulee näinkin siperrellen varmaan joskus valmista. Ikkunaseinä on vaikein tapetoida, mutta muut kohdat tulevat olemaan vähän helpompia.


Pelkäsin tapetin olevan liian vaaleaa, mutta ihan sopiva se taitaa olla, vaikka Isännälle tuli mieleen kalsarit ja minulle 70-luku. Ehkä tästä mielikuvasta vielä selviämme, kun seinillä on paljon tauluja.

8 kommenttia:

 1. Tapetti on kaunis! Ja sen näkö muuttuu paljon kun huone on kalustettu. Niin samojen ongelmien kanssa on painittu omien seinien tapetoinnissa. Jokainen vuota on mitattava erikseen ja nurkissa tulee puoli päätä harmaita hiuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilin jo tulevien verhojen kanssa, eikä näyttänyt enää niin kalsareilta. Vanhojen talojen tapetointi vaatii todellista kärsivällisyyttä. :)

   Poista
 2. Hieno tapetti. Sopii kyllä hyvin. Kasvit ja suihkulähdekin on hyvännäköisiä. Kannatti nähdä vaiva suihkulähteen kanssa. Jotenkin odotan salin valmistumista että saan nähdä millainen siitä tulee. Kiitos että jaat remonttia ja elämäänne. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos näyttää muille ainakin hienolta! Pikkuhiljaa sali tulee valmiimmaksi. Odotan myös, että sitä pääsee sisustamaan. :)

   Poista
 3. Sepäs se, ku vanhoissa taloissa tahtoo kaikki nurkat olla kallellaan, kaikki eri suuntiin. 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurkat kallellaan, seinät aaltoilevat ja mikään ei ole suorassa minkään suhteen. Siinä sitten yritetään saada hienoa jälkeä. :D

   Poista
 4. Hieno tapetti, sopii saliin hyvin. Odotan innolla lisäpostauksia remontista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppureissu hidasti hieman edistymistä. Ehkä joka päivä saamme pari vuotaa seinään Isännän tultua töistä. :)

   Poista