Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 20. heinäkuuta 2018

Aittapihan uudet kukinnat

Illalla kuuntelimme makuukamarissa kevyttä solinaa aittapihalta. Maailman äänten hiljetessä veden ääni alkoi erottua mukavasti.  


Suihkulähteen ihailun myötä olen huomioinut, että muutama uusi kukkakin on avautunut uudelleen kukkivan särkyneensydämen kaveriksi. Lidlistä ostettu pinkki (luulin ostaneeni vaaleanpunaisen) ruusu availee kukkia nupuistaan.


Pienet keijut (fairy) ovat myös aloittamassa. Nuppuja on todella monta, joten kukinnasta tulee kokoon nähden ihan hyvä.


Punainen väriminttu avasi myös kukkansa. Hankin tämän yhdeltä puutarhavierailulta.


Aittapolun reuna kukoistaa keltaisena, sillä suikeroalpi on löytämässä uusia uomia. Kun pihan pusikot oli raivattu, alkoi maan pinnasta löytyä tällaisia kasvustoja, jotka vähitellen ovat vahvistumassa.


Muukin kasvillisuus tuntuu viihtyvän valon lisäännyttyä, mutta suikeroalpi yrittää parhaansa pitääkseen itsensä näkyvissä. Tällaisissa paikoissa se on hyvä, sillä se on matala ja sisukas nurmikon tilalle sopiva kasvi.


Parhaillaan suihkulähteen solinaan sekoittuu myös taivaallisia sulosointuja, sillä kaivattuja vesipisaroita ropisee pilvistä. Ehkä tänään ei tarvitse kärräillä maitokärryillä lukuisia kastelukannuja ympäri pihaa. 

12 kommenttia:

 1. Täälläkin sataa, mutta tuonvertainen sade ei pahemmin luontoa kastele. Saisi nyt tulla kunnolla!
  Suihkulähde on kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tuli vihdoin ihan mukavasti vettä. Oli melkein kylmä, kun lämpöä oli vain 20 astetta. :)

   Poista
 2. Voi, vielä odotellaan... eikä meille edes ukkonen helposti tule, joten suuria eivät toiveet ole. Mutta hyvä kun edes jossain sataa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli odotettu sade ja aika hyvin kasteli. Pihalla oli ihan lätäkkökin. :)

   Poista
 3. Tämä veden ropina on aivan ylimaallisen mahtava ääni! Ihana tuo uusi lähteenne ja nätit ruusut.

  VastaaPoista
 4. Lidlin ruusut ovat aina yllätyksiä. Minä ostin muka köynnösruusun mutta ei köynnöstä. Suikeroalpi on turhan väheksytty kasvi, meilläkin on sitä ja se on kiva esim. syreenien alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin kaksi ruusua, joista toisen piti olla köynnösruusu, mutta eipä ollut. Suikeroalpi on hieno kasvi, kun se on oikealla paikalla. :)

   Poista
 5. Pohojanmaalla ootellaan kovasti sajetta, toivotaan että viikonlopulla satelis. Kiva on tuo suihkulähe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan sadetta myös sinne. Ihan hauska tuosta suihkulähteestä tulikin. :)

   Poista
 6. Viime yönä täällä Kaakonkulmalla satoi kolmisen tuntia, mutta eipä se vesi kovin syvälle tainnut imeytyä kun maa on niin rutikuiva. Suikeroalpi on mainio ja kauniisti kukkiva kasvi sellaisissakin paikoissa, missä mikään muu ei oikein menesty ja se kun on niin matala, että ruohonleikkurillakin voi ajella ylitse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maa on tosi kuiva, mutta ehkä kolmen tunnin sateella kuitenkin jotain imeytyi. Suikeroalpissa on juuri tuo hyvä ominaisuus, että sen päällä kasvavat kasvit voi huoletta ajella nurin. :)

   Poista