Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 3. heinäkuuta 2018

Takaisin saliremontin pariin

Isännän kanssa aloitimme kesäloman remonttia tehden. Sali jäi keväällä kesken, joten työ on tehtävä loppuun asti. Osa huokolevyistä jäi silloin laittamatta, kun piti tehdä keittiön seinä uusiksi oven siirtämisen jälkeen. Levytys piti siis tehdä ensin loppuun. Emme tietenkään koko lomaa käytä vain remontointiin otsa hiessä, vaan muutaman hauskan tunnin päivässä. Silloin ehtii hyvin levätäkin ja tehdä kaikkea muuta kivaa.


Katto on painunut keskiosistaan jonkin verran, mutta sille emme tee mitään suoristuksia. Levytyksessä pitää mitata tarkkaan, montako senttiä pitää toinen laita olla toista alempana, jotta levy istuu paikkaansa. Laitamme täälläkin levyt suoraan listojen alle, sillä listat ovat piukassa paikoillaan isoilla nauloilla. On varmempi pitää vanhat listat ehjinä paikoillaan kuin yrittää irrotella niitä.


Listoissa oli pieniä koloja entisten sähköasennusten jäljillä. Isäntä veisteli aika hyvät paikkapalat, eikä paikkausta enää maalauksen jälkeen tule huomaamaan.


Seinien aaltoilusta johtuen myös hirren ja listan väliin pitää laittaa pieniä tilkkeitä, jotta levyt asettuvat samoille kohdille.


Ihastelen aina salin kattoa, sillä noin leveät helmiponttipaneelit ovat nykyään varmaan mahdottomia saada. On noissa ollut aikoinaan kova työ, sillä käsityönähän ne on höylätty muotoonsa. Ei varmaan kovinkaan moni tekisi tuollaisia enää. Onneksi me saamme ihastella muinaista käsityön jälkeä epätasaisessa höyläpinnassa.


Ostimme Uulalta ison satsin valkoista Into-maalia, joka sopii tänne kattomaaliksi, kun ei ole selvillä, millä katto on maalattu viimeksi. Emmekä olleet ollenkaan halukkaita poistamaan monia maalikerroksia. Valkoinen ei tietenkään tule kyseeseen vanhassa talossa, joten sävytin kattoon itse sopivamman sävyn. Ämpärissä maali näyttää hyvin valkoiselta edelleen ja varmaan se mielletään katossakin lähinnä valkoiseksi.


Valkoisella paperilla sävy erottuu paremmin. Käytin sävytykseen terraa ja hippusen kultaokraa, joilla tuli aika hyvä sävy, joka sopii ainakin hyvin tapettien kanssa.


Onpa mukavaa saada taas jotain sisätiloissakin valmiimmaksi!

7 kommenttia:

 1. Ihana tuo katto! Meilläkin on edessä urakkaa museotalon parissa huoneessa, katto oli kahdessa huoneessa maalattu väärällä maalilla vanhan päälle. Irronneet suikaleet vain roikkuvat katosta ja pohdimme, millä ihmeellä ne saa vähimmällä vaivalla pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo maalisuikaleiden repimiset osaavat olla ärsyttäviä. Meillä on tuo ihmetteleminen edessä keittiön katon kanssa, sillä se on juuri tuollainen suikaleinen ihmetyksen aihe.

   Poista
 2. Komea katto. Onkohan puut höylätyt vai piilutut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihan varma ole työtavasta. Ainakin nuo helmet ovat höylätyt.

   Poista
 3. Tuntuu varmasti hyvälle saada näkyvää aikaiseksi! Leppoisaa lomaa ja kauniita kesäpäiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salin saaminen kuntoon vaikuttaa valtavasti koko talon yleisilmeeseen, joten se on merkittävä tapaus, kun sali alkaa olla valmis.

   Poista
 4. Me olemme juuri myös remontoimassa meidän yläkertaa täällä Oulun seudulla. Seuraava vaihe onkin uudet sähköasennukset, jotka tulee hoitamaan ammattilainen. Todella kivan värinen tuo sekoittamasi maali!

  VastaaPoista