Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 29. elokuuta 2016

Vanhoille muistoille

Viikonloppuna Kivimäessä kävi edellisen asukkaan kasvattisisko kahden poikansa kanssa. Vanhin pojista ei ollut tällä kertaa mukana. Mistään lapsistahan ei ollut kyse, vaan ihan aikamiehistä, sillä kasvattisiskokin oli jo melko iäkäs.

Kuva on otettu aitan edestä, joka on ollut muinoin
maakellarin päällä ennen siirtoa tuonne suulin viereen.

Kasvattisisko mietti, mahtoiko olla jäljellä vielä hänen kouluaikaisia tavaroitaan. Arvelimme, että varmasti saattaisi hyvin olla, sillä talon vinttikomeroissa oli valtavasti tavaraa. Vierailun jälkeen lähdimme hetkeksi penkomaan perimmäistä komeroa. Löysimme sieltä kasvattisiskon hääkoristeita, jotka oli säilötty Amerikasta tulleeseen riisirasiaan.


Yhdessä laatikossa oli vanha kello, tai mitä siitä nyt oli jäljellä. Kello oli 1800-luvun lopulla ostettu huutokaupasta ja käynyt pitkän aikaa Kivimäen tuvassa. Saisi kai tuosta vielä toimivan pelin, jos jostain löytäisi ketjut ja punnukset. Koneisto näkyi olevan tallella sekä viisarit, vaikka eivät koottuna olleetkaan.


Tyhjiä mustia pöytähopeiden rasioita löytyi kaksi. Kai niihin pitäisi alkaa kerätä vanhaa hopeaa.


Löytyi myös pieni pahvirasia, jonka edellisen emännän isoisä oli tuonut 30-luvun alussa. Rasia oli täynnä vanhoja negatiiveja. Ajattelin skannata ne koneelle kuviksi, kunhan nauriit ovat kuopassa ja ämmät pirtissä.


Vielä ei oikeaa laatikkoa löytynyt, mutta penkomistahan on vielä vuosiksi eteenpäin, sillä niin täynnä ovat vintin komerot.

9 kommenttia:

 1. Olisi varmasti mukava antaa oikea laatikollinen omistajalleen. E

  VastaaPoista
 2. Olisi varmaan mukava antaa oikea laatikko omistajalleen. E

  VastaaPoista
 3. Ihanat tuollaiset entisten asukkaiden vierailut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat tosiaan! Tulimme juuri kuttujen kanssa lenkiltä, kun näimme auton tulevan pihaan. :)

   Poista
 4. Jännää tuollainen penkominen, ei tiedä mitä aarteita löytää! Ihana tuo kellotaulu. Minäkin löysin täältä puuvarastosta entisen vanhanisännän kouluaikaisen Raamatunhistoria kirjan sekä vanhan emännän entisen kouluvihkon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan mukava löytää jonkun vanhoja muistoja. :)

   Poista
 5. Toivottavasti se oikea laatikko löytyy ja saatte antaa sen eteenpäin.
  Aikoinaanomistimme mökin ja sieltä löytyi edellisen isännän rippiraamattu ja hänen ja vaimonsa sota-aikainen kirjeenvaihto. Annoimme ne heidän lapsen lapsilleen, jotka ilahtuivat palasta perheensä historiaaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löytyy ja ajoissa. On todella mukava antaa sellaisia löytöjä, joilla on merkitystä. :)

   Poista