Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 2. elokuuta 2016

Pihapöytä

Olimme jo katselleet sopivan pöydän paikan pihalta pihlajan ja koivun välissä. Siinä saisi ripustettua vaikka valot puiden väliin ja muutenkin paikka oli melko tasainen.


Pöytämateriaali, joka oli siitä kaadetusta sembramännystä, oli saanut kuivua vuoden lankkujen sahaamisen jälkeen. Lankut ovat 370 cm pitkiä, 7 cm paksuja ja 56 cm leveitä leveimmillään. Noista leveimmistä tulisi pöytätaso ja hieman kapeammista penkit.


Penkeille oli jo olemassa pukkijalkoja, mutta pöytää varten sellaiset oli tehtävä. Koska pöytälankut painavat noin 80 kiloa kumpikin, oli myös jalkojen oltava tarpeeksi tukevat.


Ja puiden väliin Isännän kanssa kannoimme lankut pukkien päälle. Oli niissä ihan kantamistakin.


Jonkin verran pitää vielä tehdä pieniä hienosäätöjä tasojen kanssa, että ne asettuvat mahdollisimman tarkoin vaakatasoon. Tasot pitää myös hioa, ettei istuessa tule tikkuja pyllyyn.


Sitten piti tietysti kokeilla värikästä valosarjaa pöydän päälle. Sarjan kokopituus on yli 14 metriä, joten ainakin riittää tähän tarkoitukseen. 


Lamputkin toimivat, vaikka eivät varmaan mitenkään todellisuudessa valaise. Antavat kuitenkin hämäriin loppukesien iltoihin mukavasti tunnelmaa.


Puiden väliin vedimme paalinarun, johon valopallot kieputettiin. Narujen päät sidottiin puiden ympärille. Isäntä sai kivuta koivuun.


Sitten vain ihailimme näkymää. Ympäristössä on vielä yhtä sun toista silmähäiriötä, mutta joskus vielä tämä on siisti paikka ilman peltejä, risuja ja pressuja.


Kun ilta alkoi hämärtää, kokeilimme lamppujen tehoa. Hyvin ne ainakin näkyvät hämärässä.


Enää ei puutu kuin pöytäliinat, kynttilät ja istuinpäälliset, jotta puutarhajuhlat voisi pitää. Päätyihin on tulossa vielä penkit, joihin mahtuu parhaillaan kaksi ihmistä, joten piukasti pakaten pöydän ympärille on mahdollista laittaa parikymmentä ihmistä ja löysästi 60 cm mitoituksella 14.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti