Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 30. elokuuta 2016

Herkkuja taas tulossa

Sain naapurin kasvimaalta chilejä ja salviaa. Salviat saa helpolla kuivattua, mutta chilistä saisi varmaan jotain muutakin.


Niinpä tein kokeeksi yhden annoksen omenachutneya. Noin pikaisen maistamisen perusteella aion tehdä sitä lisää, sillä maku oli oikein kannatettava. Seuraavan patakukon kera saattaa olla sivussa myös chutneya. Onneksi omenia, sipulia, valkosipulia ja chiliä löytyy omasta takaa vielä runsaasti, joten saatan pyöräyttää lähiaikoina pari annosta lisää. Valkosipulia ja chiliä laitoin vähän enemmän kuin ohjeessa oli.

Äläkä yhtään naura käsialalle!
On kuule vaikea kirjoittaa kuumaan purkkiin liidulla. :D
Kuivurista on valmistunut isompia purkillisia herkkuja. Sain lähes ylikypsiä banaaneja nipullisen, enkä keksinyt pikaista käyttöä, joten kuivasin nekin. Hunajamarinoidut omenalastut ovat hyviä herkkuja. Marinadiin käytin hunajaa, intiaanisokeria, vaniljasokeria ja vettä ja pyöräytin tuoreet renkaat siinä ennen kuivuria.


Kuttujen laatikko on nyt täynnä. Niille on kuivattu kaikenlaista röppöä, jota on jäänyt mehun valmistuksesta. Kuivattu omenaröppö on oikein hyvää, vähän kuin makeahkoa näkkileipää.


Pinkki mansikka tekee edelleen marjoja. On siinä vielä valtavasti kukkiakin, mutta tuskin kaikki enää ehtivät marjoiksi asti.


Pitääkin käydä keräämässä seuraava kassillinen omenia. Aion tehdä vielä ainakin sosetta, mehua ja renkaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti