Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 18. elokuuta 2016

Kuivaa on ja kuivaa tulee

Kuivuri on ollut kovalla käytöllä jo jonkin aikaa. Parhaillaan siellä on kehäkukkia. Kuivurina meillä on Excalibur, jossa on kymmenen tasoa. Laite on osoittautunut erittäin hyväksi, hiljaiseksi ja toimivaksi kuivuriksi.


Sitten siellä on erilaisia yrttejä kuten oreganoa, mäkimeiramia, korianteria, persiljaa ja tilliä.


Loput äidiltä saadut kantarellit ovat jo kuivattuina purkissa. Nämä kuivuivat todella äkkiä ihan muutamassa tunnissa rutikuiviksi.


Yhden ämpärillisen sain kuivattua mustikkaakin. Mustikka kuivui todella hitaasti, mutta kaksi kuivurillista sain kuivattua mustikkaa siitä erästä. Purkillisia on nyt monta valmiina. Pakastimessa on nyt vähemmän tilaa, joten kuivaaminen on näppärä ratkaisu säilöntään. Kuivattu mustikka (tai mikä tahansa marja) käy erittäin hyvin itsetehtyyn jogurttiin, joka on hieman löysää. Mustikka imee sitä nestettä itseensä, joten lopputuloksena on hyvä ja luonnollisesti paksu mustikkajogurtti ilman lisäaineita. Jogurtinkin muuten saa tehtyä kuivurilla kätevästi.


Omenista ajattelin puristaa ensin mehut pois ja kuivata röpöt kutuille talviherkuiksi. Jonkin verran pitää tehdä omenasosettakin. Näkyi olevan Isännän herkkua viime talvena. Ihan huomaamatta oli syönyt kaikki viisi purkkia tyhjäksi. :D Sitä siis pitää olla tänä vuonna enemmän.

6 kommenttia:

 1. Mummoni käytti kuivattua mustikkaa lääkkeenä vatsavaivoihin, liotettiin ja juotiin neste ja syötiin marjat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin muistaa tuo seuraavan kerran, kun tulee vatsavaivoja. Nyt on sitten lääkettä jo valmiina olemassa. :)

   Poista
 2. Ihana tuo bannerikuva talostanne ja pihastanne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuosta näkymästä saan nauttia joka kerta ulos astuessani. :)

   Poista
 3. Meillä on ollut äidiltä käyttämättä jäänyt obh nordikan kuivuri, joka on kyllä ihan susi. Kuivailuinnostusta kuitenkin riittäisi, joten nyt on hakusessa kunnollinen laite. Olen miettimässä tässä, että kannattaako panosta ihan Orakkaaseen tai sitten tähän Excaliburiin. Orakas on kai jo melkosen iso, mutta en tiedä mahtuuko sinne sen enempää kuin tähä. Osaatko sanoa kuinka monta neliöcm tuossa on ritilätilaa? : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi levy on 35x35 ja levyjä on 9. Mielestäni tähän mahtuu ihan kivasti kaikkea kuivattavaa kerralla. Orakasta mietin myös, mutta tämän pienempi koko vei voiton.

   Poista