Meillä on oikein lämmintä ja mukavaa. Tai ainakin meillä on lämmintä. Ja meillä on jo aika paljon hilloja. Muutama purkillinen on omena-pihlajahilloa.
Omenahillosta tuli melkein vaaleanpunaista, sillä käytin vain niitä punaisia omenoita. Käytän omenat kuorineen, jos vaikka niistä vielä jotain vitamiineja sattuisi jäämään keittämisen jälkeenkin.
Pihlajia on jo muutama purkki kuivattuna. Osa on pihlajaröppöä, jota jäi jäljelle mehun linkoamisen jälkeen. Kuivatan senkin kutuille ruuaksi.
Lankesin kaupassa ostamaan liitutaulutarroja. Sehän on selvä juttu, ettei teksti liidulla siinä pitkään pysy, mutta tulipahan tuollainenkin hassuus tehtyä. Kuivurissa on nyt kuivumassa omenamössöä, jota tuli myös linkoamisen myötä. Aika hyvin kuivurikin lämmittää, vaikka kuivaan alhaisella lämmöllä. Ja kun keittelee vähän hilloa siinä sivussa, niin tupa on todella lämmin.
Ensimmäinen laatikollinen alkaa täyttyä kuttujen herkuista. Viime vuonna laatikoita oli kaksi, joten vielä voisi yrittää paria laatikollista kuivattuja lypsyherkkuja, jos vain jostain löytäisi lisää purkkeja.
Katso jos näistä on apua:
VastaaPoistahttp://www.kotikokki.net/teemat/marjat
http://www.dansukker.fi/fi/inspiroidu/sesonkiherkut/herkuttele-omenoilla.aspx
E
Kiitos linkeistä! Chutney nousi heti kokeiltavien listalle. :)
PoistaIhailtava rivi hilloja ja kuivattuja juttuja! Ahkera olet...
VastaaPoistaNyt ei oikein muuta vapaa-ajallaan ehdi tehdäkään. :)
PoistaUskon, että tuvassa on lämmin...mutta mukava on noita hilloja talvella syödä...ja kuttujen omia herkkujaan..:)
VastaaPoistaVarsinkin kutuille on tärkeää saada herkkuja, sillä se helpottaa lypsyä valtavasti. Niin kauan kuin nenän alla on jotain hyvää syötävää, lypsy sujuu kuin unelma. Toki on itsekin mukava, kun on omissa varastoissa kaikkea hyvää. :)
Poistaherrkkua on siinä monenlaista ja talvi menee niitä nauttiessa.
VastaaPoistaAhkera emäntä olet.
Minusta on mukava touhuta kaikenlaista. Ehkä sen sitten huomaa. :)
Poista