Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 3. heinäkuuta 2015

Pihatuvan edustasta oleskelualue

Pihatuvan edusta ei ollut oikein kutsuvan näköinen, kun saavuin Kivimäkeen. Isäntä oli kyllä ajanut nurmikon, mutta jättänyt kaikki nurkat siistimättä.


Edusta oli lähinnä kaiken tavaran säilytyspiste. Minun näkemykseni oli, että tuosta saisi ihan mukavannäköisen oleskelupaikan, jos vaan raivaisi kaiken roinan pois. Tällä hetkellä meillä ei ole sellaista olohuonetta, jossa voisi istuskella ja ottaa vaikka vieraita vastaan, joten pihatupa saa toimittaa sen virkaa. Niinpä sen edustan pitäisi olla edustavampi.


Niinpä ryhdyimme työhön. Isäntä sai raivurillaan siistiä nurkat ja minä haravoin.


Ylimääräiset tavarat siirrettiin kukin oikeisiin paikkoihinsa.


Kukat olivat vielä amppeleissaan lipan sisäpuolella. Naulasin naulat ja siirsin amppelit oikeisiin paikkoihinsa roikkumaan.


Hain pakarituvalta kaksi vanhaa ruostunutta maitotonkkaa (ovat ihmeen painavia), aitasta risoja sälejakkaroita ja sisältä saviveistoksia. Isäntä sai hakea töistä tullessaan lisää kukkia. Näistä sitten virittelin etualalle muutakin nähtävää kuin ruskeaa lautaa ja muovia.


Pöytäkalustoa en saanut sopimaan mitenkään päin. Lopulta ajattelin, että vika on varmaan kalustossa ja kannoin sen talon viereen. Kannoin tilalle pihatuvasta ruskean pirtinpöydän, joka on jo kiertänyt täällä trenkituvankin kautta. Se ei riidellyt niin pahasti. 


Isäntä kiinnitti ritilät reunoille. Minä laitoin siihen kukkasen. Isäntä tuo vielä paremmat ruukut Koivurinteeltä kalareissultaan viikonlopun jälkeen.


Kaivon päällinen siistittiin myös, ja sen puolen reunaankin tuli ritilä ja päivänsini.


Kokeilin vielä, miltä näyttäisi vintistä löytyneillä istuintyynyillä ja pöytäliinalla, eikä se nyt ihan pahalta näyttänyt. Voisi jopa kuvitella tuohon kannullisen punaista marjamehua, juomalasit ja kipolliset jäätelöä mansikoiden kera.


Yksi nurkka on nyt siistitty. Enää muutama jäljellä.


2 kommenttia:

  1. Saitte sitä paljon siistimmän näköisen. Nyt siinä on varmasti mukavampi viettää aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se nyt näyttää paremmalta. On mukava istuskella tuossa pöydän ääressä ja suunnitella seuraavaa kohdetta.

      Poista