Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 16. heinäkuuta 2015

Kukkia kuivumaan

Olen kerännyt hieman kukkia kuivumaan. Puna-apilan ihanat pom-pomit olivat mukavia poimittavia. Näistä tulee apilaleipää. Kun kukat ovat kuivuneet, ne jauhetaan ja käytetään vehnäjauhon joukossa. Jauhoista noin kolmannes voi olla apilaa (tästä erästä tulee vain pari desiä valmista jauhoa). Näistä tulee leipään hyvä maku ja lisää proteiinia. Pula-aikana apilat ovat olleetkin tärkeä lisä ihmisravinnoksi. Mielestäni puna-apilasta tulee paras maku. Toinen hyvä on alsikeapila. Valkoapilasta tulee hieman rehumainen sivumaku ja leipäkin jää vihertäväksi. 


Mäkikuisma auttaa kaamosväsymykseen. Mielestäni paremmin auttaa kirkasvalolamppu, mutta nämä olivat niin kauniita, että halusin poimia ne ihan siksi. Voi niitä sitten laittaa hippusen aamuteen joukkoon.


Tuoreesta mesiangervosta saa parasta juomaa, mutta kuivattuna mesiangervon kukat ovat myös käyttökelpoisia. Kakkuihin ja kermavaahtoon maku sopii hyvin, koska kukissa on hieman vanilliinia.


Enempää ei mahdu kukkia trenkituvalle tällä erää kuivumaan. Kerron sitten, mitä näistä lopulta tuli, kunhan jotain tulee valmiiksi.

2 kommenttia:

  1. Näin tässä taannoin ohjeen Mesiangervojuomasta, mutta nyt en sitten sitä löydäkään. Naapurille vihjaisin siitä, nyt mua nolottaa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se tuossa vielä olemassa. Tässä suora linkki: http://kaikenhyvankivimaki.blogspot.fi/2015/07/kivimaen-mesiangervojuoma.html

      Poista