Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kaikkea hyvää tulossa

Kauimmaisen kasvihuonerungon sisäpuolella kasvavat pensasmustikat. Jonkin verran tulee satoa tänä vuonna, mutta todella pieniä nämä pensaat ovat. Pitää ensi vuonna hoitaa paremmin. Nythän nämä ovat saaneet olla täysin oman onnensa nojassa. Onneksi pärjäävät kuitenkin jotenkin.


Kurpitsojen istutus meni vähän myöhään. Lehdet ovat typen puutteessa vielä hailukat, mutta taimet ovat kuitenkin juurtuneet hyvin ja lähteneet kasvamaan. Multakin jäi laittamatta tänä vuonna näihin kohopenkkeihin, mutta ei kerrota sitä kurpitsoille. Kyllä ne varmaan pärjäävät muutenkin. Kurpitsoja on kuusi, enkä enää muista, mitä lajeja sieltä on tulossa.


Peruna voi oikein hyvin, ehkä jopa liian hyvin. Jos noin suuret varret on jo nyt, saattavat mukulat olla sitäkin pienempiä. Mutta ainakin kasvavat, sehän se on pääasia.


Pihakasvihuoneessa tomaatit ovat hujahtaneet pitkiksi roikaleiksi. Kaikista en ole varmaan saanut varkaitakaan kuriin. Näitä jäi henkiin 30 tainta, joten aika paljon loppukesästä syömme tomaattia, toivon mukaan.


Olen laittanut taimille keppejä tueksi, mutta osalta puuttuu vielä.


Kasvihuoneen tila riittää juuri ja juuri näille tomaateille. Tilaahan siis on oikeasti paljon enemmän, mutta kasvihuone on niin täynnä kaikkea tarviketta, ettei kasvatustilaa ole.


Joihinkin omenapuihin tulee omenoita. Tämä puu ainakin tuottaa ihan kivasti. Kyllä ovat kutut siitä tyytyväisiä.


Viinitarhallekin pääsee jo kulkemaan.


Täällä on oikein mukavan näköistä ja viihtyisää.


Viinirypäleet kasvavat kokoa, vaikka aika pieniä vielä ovatkin. Välillä kyllä unohtui kastelukin kokonaan, mutta jospa vielä ehtisivät rypäleet saada pulleat muodot kypsymiseen mennessä.


Boysenit ovat parhaillaan kukassa. Kukkia on ihan mukavasti, joten hyvää satoa voi odottaa.


Ahomansikkaa kasvaa vähän siellä sun täällä. Olemme jo syöneet isot annokset pakarituvan luota.


Ihan kivasti tuli silti tänäänkin syötäväksi.


Niin, on täällä tosiaankin kaikkea hyvää.

6 kommenttia:

 1. Tosiaan on siellä kaikkea hyvää. Noista vanhoista omenapuissa kannataa leikellä kuolleita oksia pois niin voivat paremmin. Netistähän saa myös leikkausohjeita. Oletteko miettineet talkoiden järjestämistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä omenapuiden leikkaus on myös listalla. Noista vanhoista puista nyt ei enää millään ihan hyviä tule leikkaamallakaan, mutta siistiytyvät ainakin.

   Poista
 2. Kaikkea hyvää juuri niin!! Karhunvattu on mun suosikki, vetelen talvella jugurtin kera sitä isot kasat. Nam

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Boysen on vadelman kanssa tosi hyvä yhdistelmä. Vadelmaakin täältä löytyy.

   Poista