Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Omaisuusluettelo vuodelta 1960

Samalla, kun lajittelin niitä lukuisia laatikoita ja säkkejä, löysin trenkituvalla olevaan pöytään kuuluvan laatikon, jonka Isäntä oli silloin jättänyt yläkertaan. Pakkohan oli vilkaista, mitä laatikko sisälsi.


Kaikenlaista tavaraa olikin laatikossa. Kirjeitä lukemalla saattaisi selvitä yksi rakkaustarinakin. Mutta sitten löysin tällaisen sinisen vihkon.


Ja tämähän kävi jännittäväksi: Kivimäen omaisuusluettelo tasan 55 vuoden takaa.


Sisällysluettelo löytyi aivan lopusta ja kertoo, mitä kaikkea vihko sisältää luetteloituna.


Jo minä arvasin, että sitä hopeaa olisi pitänyt talossa olla. Luettelo alkaa edellisen sivun lopusta. Aika kunnioitettava määrä sitä on ollut. Nyt nämä ovat ilmeisimmin sukulaisten vitriineissä.


Huonekalut ovat suurin piirtein vielä olemassa. Väri on kyllä vaihtunut monessa toiseksi.


Kaikenlaista tavaraa olikin luetteloitu. En usko, että näitä kaikkea on enää olemassa. 


Koneitakaan ei ole kaikkea löytynyt ainakaan talosta. Jossain nurkissa ne varmasti ovat, koska juuri mitään ei ole viety kaatopaikalle.


Kirjaston luettelo oli jäänyt tekemättä, mutta onhan noita kirjoja aika tavalla. Oli kyllä mielenkiintoista lukea, mitä kaikkea omaisuutta on ollut päivälleen 55 vuotta sitten. Pitäisiköhän meidän tehdä nyt uusi luettelo?

2 kommenttia:

  1. Meidän talosta löytyi vastaavanlaien luettelo 1930-luvulta, siinä oli lueteltu maatalouden tavarat, eläimet ja koneet. Ja karjakon palkka. Hieno juttu että tuollainen on säästynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hienoa, että tällainen on olemassa. Ja todella paljonhan tuota luetteloitua tavaraa on vielä olemassa.

      Poista