Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 1. kesäkuuta 2017

Tipuja

Meillä on aivan valtavasti tipuja. Ensimmäisellä emolla yhdeksän, jotka ovat jo orrella emon kanssa. Toisella emolla yksi, joka myös nukkuu jo orrella emon alla.


Eilen kuoriutui taas seitsemän tipua siellä varaajan seinässä. Tänään emo tuli poikasineen sieltä alas. Mutta yksi tipu jäi pesään. Hain sen aamulla trenkituvalle, sillä se ei ole oikein kunnossa. Raukka pyllertää kumoon yrittäessään seistä. Taitaa olla aika epätoivoinen pelastusyritys, sillä tipu ei oikein syökään mitään.


Olen antanut sille vierihoitoa niin paljon kuin mahdollista. Muut ajat se on viettänyt pahvilaatikossa villahuivin sisällä. Laatikko on kiinni lämpöpatterissa, että tipu pysyisi lämpimänä. Lähipäivät näyttävät, onko tipusta eläjäksi.

6 kommenttia:

 1. Vuosia sitten mökkimme terassin alla pesi Rouva Koskelo. Aikanaan poikaset kuoriutuvat ja pesue tuotiin meille näytille ja ihmisten ilmoille pontevan kaakatuksen kanssa. Komea rivi, 11 pientä, marssi kohti merta ja veteen päästyään emo opetti napakasti miten uidaan ja sukelletaan. Ei mennyt pitkäänkään, kun katosivat turvalliseen rantakaislikkoon pois lokkien silmistä. Hetken perästä kuului terassin alta pientä piipitystä, se kahdestoista, jälkipaistos, horjui joukkonsa perään. Meillehän iski mieheni kanssa suojelu- ja avustusgeeni päälle! Äkkiä vene vesille, pieni pesuvatiin ja muun perheen perään. Eihän me niitä löydetty. Päästettiin sitten pahnanpohjimmainen, selvästi vähän ressukka, veteen oletettuun kohtaan, missä muu pesue kenties majaili. Eipä montaa aironvetoa päästy, kun iso lokki tuli ja nappasi yksinäisen harhailijan. Itkettihän se minua, vaikka samalla tiesin, että näin luonto toimii; heikot karsiutuvat jo alkumetreillä.
  Tulipa mieleen kertomuksestasi... parempaa onnea tipullenne toivotan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäänkin kulkeminen on vielä ihan horjuvaa, mutta pari juustonokaretta meni jo pikkukupuun. Jos tuo kulkeminen ei ala onnistua, ei varmaan kannata pikkutipin elämää yrittää jatkaa. Kolme päivää olen antanut sille aikaa todistaa, että se jaksaa kasvaa isoksi kanaksi tai kukoksi.

   Poista
 2. Voi pieni tipu parka...toivottavasti tulisi vielä kuntoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi se kyllä ihanaa, jos tuo tuosta alkaisi kuntoutua. :)

   Poista
 3. Ihana uo eka kuva. Toivotaan, että tipu selviää kovasta alusta huolimatta♥

  VastaaPoista