Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 17. kesäkuuta 2017

Purkkeja

Jaoin sisällä olleen värinokkosen pienempiin osiin ja jätin trenkituvan pihalle kasvamaan. Nämä ovat aika kivoja kesäkukkien joukossa, kunhan hieman virkistyvät.


Pitkäksi hojahtaneita ruusuja laitoin samaan purkkiin kolme. Hyvällä onnella ne kukkivat koko kesän.


Pitäähän vähintään yksi hortensiakin olla. Nämä trenkituvat kukat ovat vielä ilman vuohisuojia, mutta varmaan näihinkin olisi paras laittaa suoja mahdollisimman pian.


Viimevuotisista harmaista purkeista toinen oli rikki, mutta Isäntä liimasi sen kokoon. Niinpä päädyin laittamaan niihinkin kukat. Mutta vähän vaillinaisen näköiseksi jäi.


Hain purkkeihin lisäksi keltaiset ruusut. Nyt ne ovat ihan sopuisasti yhdessä.


Marjatarhan kulmalla oli muutama rikkinäinen purkki. Kahdesta sain tällaisen epämääräisen kokoonpanon. Kestää minkä kestää, tuumin ja laitoin siihen kukkaset.


Ja kun Tokmannilta taas sai halvalla kukkia, laitoin vielä muutaman purkin tien varteen isojen kivien päälle.


Ja nyt on trenkituvalta talolle kukkien reunustama tie. Kivet ovat niin valtavia, ettei purkkeja edes välttämättä näe, mutta ovatpa kuitenkin.


Näitä pitääkin vartioida tarkemmin, etteivät yhdet nimeltä mainitsemattomat eläimet syö näitä heti suihinsa. Ne verkotetut ovat jo hieman syötyjä, sillä älykäs sarvipää kyllä keksi keinot työntää verkkoa niin paljon päällään, että pääsi haukkaamaan herkullisia orvokkeja.


Lääkäri sanoi, että pitäisi ottaa hetki vähän rauhallisemmin. Astuin kanatarhassa naulaan, ja jalka tulehtui. Otan siis hyvin rauhallisesti antibiootin kolme kertaa päivässä. Ja eiköhän se paikasta toiseen klenkkaaminen muovikenkä jalassa ole juuri sitä rauhallisemmin ottamista. On se varmasti niin. :)

10 kommenttia:

 1. Hehheh, otat rauhallisesti antibiootteja. Voi hitsi, on varmaan kipeä tuollainen naulaan astuminen! Mä kuljen turva-kumisaappaissa lähes kaiken aikaa, kun ne on tottunut vetämään jalkaansa, ei oikein muissa osaa ollakaan.
  Kivat kukat, tuovat väriä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän sattui sen naulaisen laudan pois kiskominen. Nyt alkaa jalka olla jo lähes normaalin kokoinen, mutta astumista se ei kunnolla kestä vieläkään. Paranemaan päin se on onneksi. :)

   Poista
 2. Tuo on hyvä keino, että ottaa antibiootit rauhallisesti. Niin minäkin teen; oikein erikseen käyn keittiönpöydän ääreen istumaan ja lasiin vettä ja pilleri viereen ja otan sen veden kera rauhallisesti.
  sitten elämä jatkuu, kuten on jatkunut ennenkin.
  Nättejä kukkia teillä on monessa purkissa.
  Jaksamista kukkien suojeluun, ihasteluun ja ahertamiseen.
  Kaunista kesäätoivottaa toinen antibioottikuurilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sielläkin tapetaan haitallisia bakteereja. Elämä jatkuu onneksi. Kaunista kesää sinnekin antibiooteista huolimatta! :)

   Poista
 3. Yhdyn edellisiin, pisti naurattamaan tuo sun antibiootin otto :D
  Kyllä ne kukat sieltä kiviltä hyvin näkyy, kun pääsevät vähän vielä rehevöitymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävellen kukat näkyvät ihan tarpeeksi hyvin. Onneksi rauhallinen antibioottien ottaminen alkaa jo vaikuttaa. :)

   Poista
 4. Heippa! Hyvä vinkki sulle: vastaisen varalle osta Tea Tree -öljyä. Kun tulee haavoja tms. jotka vaarassa tulehtua, voi Tea Tree auttaa. Itselläni ainakin on pelastanut joiltakin kuureilta :) Iloista kesää! Ja onhan se hyvä välillä hiljentyäkin, kaikella on tarkoituksensa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään kovin mielelläni kuureja popsi. Nyt vaan naula oli ruosteinen ja kanatarhassa ja osui vähän luuhun. Tulehdus alkoi jo pari tuntia naulaan astumisesta. Mutta onneksi lääkekuuri vaikuttaa ja tulehdus häviää. :)

   Poista
 5. No johan piti sattua. Onneksi on antibiootit.

  VastaaPoista