Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 10. kesäkuuta 2017

Satokausi alkoi

Kesä ei ole pelkästään huvia ja auringonpaistetta Kivimäessä. Heti kesäkuussa alkaa satokausi, ja ensimmäiset säilönnät valmistuvat. Tänään veimme 25 pulloa voikukkasimaa kellariin tekeytymään.


Seuraavana on vuorossa raparperijuoma, johon pilkoin tänään neljä kiloa raparperia.


Pilkotuille raparpereille laitoin kahdeksan ruokalusikallista sitruunahappoa sekä kahdeksan litraa kiehuvaa vettä. Huomenna juoma siivilöidään ja siihen lisätään 24 desiä sokeria, jonka jälkeen juoma pullotetaan ja pakastetaan. 


Tämä on mielestäni kaikkein paras mehu ja maistuu erityisen hyvältä kuplaveteen sekoitettuna. Olemme tarjonneet tänä juhlien alkujuomana samppanjalaseista.


Söimme tänään parasta mahdollista raparperipiirakkaa, jossa on pehmeä sisus ja rapea päällinen. Huomenna onkin aika laittaa raparperisima tulemaan, eikun käymään.

14 kommenttia:

  1. Niinpä, maatalosa ei oo vappaa-ajanongelmia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan ole. Harrastukset löytyvät ihan kotipiiristä. :)

      Poista
  2. Raparperista on moneksi. Hyötykasveista mun lemppareita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on raparperia niin paljon, että eläisimme varmaan pelkästään sillä koko vuoden. :)

      Poista
  3. Raparperipaistosta tein minäkin tänään päivän päätteeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi tehdä vielä raparperikiisseliä, raparperihilloa ja mitähän vielä keksisi. :)

      Poista
  4. Nam! Olettepa ahkeria, koko ajan joitakin suurprojekteja meneillään!
    Mulla on vieläkin raparperi korkkaamatta tältä vuodelta ja se alkaa jo kukkia. Mehua olisi ainakin kiva tehdä, sitä kuluu ulkona hikihommissa. Voikukkasima kuulostaa siltä, että haluaisin maistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voikukkasima on sopivan kitkerää, ettei ole vain sellaista makeaa kuin sitruunasima. Nyt alkaakin olla korkea aika tehdä kaikki mahdollinen raparperista, kun ruodit ovat vielä pehmeitä. :)

      Poista
  5. Raparperipiirakka kun saisi,mutta taytyisi torilta kayda etsimassa raparperia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ohje oli kyllä todella hyvä, joten suosittelen hakemaan torilta raparperia. :)

      Poista
  6. Voi ahkeruutta. Noita kelpaa maistella kesän ja syksyn mittaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kelpaa todella. Ja nämä ovat aika kivoja viemisiäkin. :)

      Poista
  7. Vaikuttaa herkulliselta juomalta! Mä tuskailen pienen pakastimen kanssa, tykkäisin leipoa samoilla sotkuilla isomman satsin kerrallaan ja säilöä enemmän marjoja/mehuja pakkaseen, mutta pikkasen rajoittaa tuo jääkaapin alaosan pakastinkaappi, jonne mahtuu suunnilleen pari ranskispussia ja jauhelihapaketti. :D

    ...mutta vois testata mehua vaikka pienellä satsilla! Kiva blogi sinulla, liitynpä lukijaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi, Maiju! Mehua voi tehdä pienen määrän kerrallaan. Jos kiehauttaa mehun sokerin lisäämisen yhteydessä, mehun voi säilöä lasipulloihin kuten muutkin kuumasäilönnät. :)

      Poista