Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Juhannussiivous

Muualla ei kummempaa juhannussiivousta tehty kuin kanalan siinä tilassa, joka oli ennen kuttula. Tai ainakin siivous aloitettiin jo ennen juhannusta, mutta lopettamispäivää ei ole vielä tiedossa. Ennen juhannusta siivous alkoi sillä, että kaikki kestopehku lapioitiin lantalan puolelle siistiin kasaan. Sieltä jonkin ajan sisällä kanat levittävät sen tasaiseksi kerrokseksi lantalan lattialle, mikä ei tietenkään ole tarkoitus. Mutta niin vain tapahtuu.


Tyhjennyksen jälkeen Isäntä pesi koko huoneen painepesurilla ja desinfioivalla pesuaineella.


Pesun jälkeen oli vuorossa kalkitus. Sitä ei vielä meidän aikanamme ole tehty kertaakaan, joten oli aikakin kalkita seinät. Kalkitseminen on sekä visuaalisesti että desinfioivasti vaikuttava toimenpide. 


Kuvasta näkyy hyvin kalkitsemisen välitön vaikutus ensimmäisen sudinnan jälkeen. Päätyseinä näyttää jo aivan erilaiselta kuin ikkunaseinä. Kun kalkki kuivuu, se muuttuu vieläkin valkoisemmaksi.


Lantalan puolen seinästä tuli jo yhdellä kerralla todella siisti.


Kun tämä tila on valmis, alkaa sama työ toisella puolella. Työn aikana kanat saavat käyttää tätä puolta, kunnes molemmat puolet ovat kunnossa pesun ja kalkituksen jälkeen.


 Kun nämä kanalatilat ovat valmiina, pitäisi alkaa rakentaa uusi kunnollinen kuttula siihen kyyhkylätilaan, jossa kutut nyt ovat asustelleetkin. Siellä sitä lannanluontia on vähän eri mittakaavassa kuin näissä tiloissa. Mutta onhan tässä vielä kesää jäljellä siihenkin työhön.

10 kommenttia:

 1. Hieno kanala, saavat kanat enemmän tilaa. Hiljalleen hyvä tulee kaikissa asioissa. Pihatyöt ja korjaushommat sekä remonttitöitä kun tekee vähän kokoajan niin valmista tulee. Muistakaa myös käyttää remonttimiehiä ym. ammattilaisia kun se on tarpeen mutta niin varmasti teette. Mitä tekemistä muuten on vielä tänä kesänä? Ainakin pihahommia. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ehdottomasti käytämme ammattimiehiä, kun tarvitaan. Tänä kesänä on vielä pihan raivausta ja talon remontointia. Heinätyöt tehdään vasta heinäkuun puolella, kunhan heinät ovat valmiina korjattaviksi. :)

   Poista
 2. Teillä ei hommat lopu. Kalkittu seinä on kaunis ja puhdas, ihana tunnelma tuli heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täältä työ lopu tekemälläkään. Kalkitseminen muutti tilan ihan kunnollisen näköiseksi. :)

   Poista
 3. Sailan sanoilla piti tämä kommentti aloittaa...:D Olette kyllä ahkeria!

  VastaaPoista
 4. Kovaa hommaa, arvostan niin ahkeruuttanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niitä ikävimpiä töitä, mutta tehtävä vaan on. :)

   Poista
 5. Kylläpä kalkitus muuttaa seinien ulkonäköä. On kauniskin vaikka myös hyödyksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalkituksen jälkeen tila näyttää aivan toiselta, paljon paremmalta kuin ennen. :)

   Poista