Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Kirjaston katon kuuraus

Eihän siihen sitten tarvittukaan kovin järeitä konsteja. Katon kunnostamiseen kirjastossa vaadittiin vettä, astianpesuainetta, pesusieni ja jynssäystä. Suurin osa harmaasta oli ihan puhdasta pölyä.


Kun katto on pesty, vanhat maalijämätkään eivät näy niin selvästi enää. Jossain siellä täällä niitä on, mutta yleisilme on melkoisen siisti. Ei tälle tarvitse muuta tehdäkään.


Tässä näkyy hyvin, miten katto muuttuu pesun myötä. Omituisen harmaavalkoinen paneeli muuttuu patinoituneeksi katoksi kuurauksen myötä.


On hienoa saada juuri kirjastoon tällainen vähän tummempi katto. Huone saa syvyyttä ja arvokkuutta tämän katon myötä.


Seinät on vielä paperoimatta ja maalaamatta ja tapetoimatta. Makulatuuri on tilauksessa, seinämaali sekoittamatta, mutta tapetit ovat olemassa. Pitäisi varmaan kohta hankkia punaruskea lattiamaalikin.

12 kommenttia:

 1. Tuli upea katto ja sopii hyvin kirjastohuoneen henkeen. Tapetti näkyy olevan sama jugend-kuvioinen kuin mikä meillä on tuvassa. Yksi kauneimpia tapetteja jonka tiedän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetti on minustakin todella kaunis. Oli tällä kertaa mukava yllätys, että katto tuli näin vähällä kuntoon. :)

   Poista
 2. Samaa mieltä olen Katjan kanssa, sopii huoneen tarkoitukseen täydellisesti. Hienoa, että joskus joku asia tällaisissa kunnostusrempoissa syntyy/valmistuu helposti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä positiivista, että katto olikin noin helppo kunnostaa. :)

   Poista
 3. Mukavaa, että välillä pääsette halvemmalla.
  Ei tuokaan katon peseminen ilman hikeä tapahtunut, otaksun.
  Onnistuminen on aina iloinen asia ja tapettivalinta on hurmaava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se kyllä itsestään hinkkaantunut, se on totta! Mutta eipä tarvinnut monesti hinkata ja sivellä onneksi. Tapetti oli helppo valita tähän huoneeseen. :)

   Poista
 4. Kaunis, erittäin "kirjastomainen" huone tulossa. Olette te kyllä ahkeria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tulee tosiaankin hyvin kirjastomainen huone tunnelmaltaan. Aika rauhallisella tahdilla meillä mennään, lähinnä viikonloppuisin tapahtuu jotain remonttirintamalla. .)

   Poista
 5. Upea tapetti ja kiva kuulla että olette ajatelleet punaruskeaa lattiaa! Katto, lattia ja tuo tapetti vaikuttaisi sopivan todella hienosti yhteen.. Joten jatkoa innolla odotellessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaruskeaa on parhaillaan salin lattiassa, ja ajattelimme samaa sävyä kaikkialle. Minustakin nuo värit sopivat valtavan hyvin yhteen. :)

   Poista