Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Valmiit seinät

Sekoittelin sopivan maalin kananmunista, vernissasta, vedestä ja pigmenteistä. Yhdessä Isännän kanssa sudimme maalin seinään. Pinta on melkoisen eläväinen, ehkä jopa liiankin eläväinen makuuni, mutta toisaalta tämä seinä jää pääosin kirjahyllyjen peittoon, joten sinne se varmaan hyvin piiloutuu. Arvelimme, että yhden kerran sutiminen tähän riittää mainiosti.


Maali oli helppoa siveltävää, mutta todella nopeasti kuivuvaa. Niinpä saimme pitää kiirettä maalauksen kanssa, eikä siihen kovin pitkään mennytkään. Isäntä maalasi tarkat kohdat ylhäältä ja minä sudin alempaa.


Sitten pystyikin taas jatkamaan tapetointia nurkan loppuun asti.


Oli vähän pakko fiilistellä taas tämän tapetin kanssa, sillä hyvältä näytti toinen seinäkin, vaikka ei ollut edes valmis vielä.


Aika hyvin tuo nurkkakin tuli, vaikka seinät ovat aaltoilevat. Eipä sitä tuossa huomaa.


Illalla maali oli kuivunut ja tapetit kahdella seinällä valmiina. Tältä se nyt näyttää. Yksi seinä on vielä kesken, sillä siihen pitää saada ne hyllyt tarpeeksi valmiiksi, jotta seinät saa laitettua muilta osin umpeen.


Aika hyvin onnistuin sekoittamaan maalisävyn sopivaksi. Arvelin kyllä pinnan olevan kuivana vaaleampi, mutta tämä tummempi taitaa olla parempi. 


Sitten pitää pestä ja hioa lattia, jotta sen saa maalattua. Viikolla ei ole mitään remonttisuunnitelmia, joten lattia ehtii kuivua mukavasti ennen seuraavia toimenpiteitä. Kohtahan sinne saa alkaa laittaa huonekaluja valmiiksi.

6 kommenttia:

 1. Hyvä vihreä, juuri sellainen vanhanajan sävy. Tulee komea huone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekisi jo kovasti mieli sovitella huonekaluja paikoilleen, mutta pakkohan se on malttaa, kun lattian maalaus on vielä tekemättä. Ja sen jälkeenkin on vielä se kuivumisaika otettava huomioon. :)

   Poista
 2. Kauniin sävyiset maalipinta ja tapetti.Ei ihme, että haluaisit jo sisustaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Koko ajan mielessä pyörii vain, miten päin kirjoituspöytä tuonne tulee, miten matalalle kattolamppu, mistä löytäisi pöytälampun ja niin edelleen. :)

   Poista
 3. Tulee todella kiva huone. Onnittelut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On valtavan ihanaa saada vihdoin jotain valmista täällä. :)

   Poista