Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 28. helmikuuta 2017

Takka pakkaan ja pinoon

Tällä kertaa takan purkuun tuli ystävämme lisäksi piikkauskone. Käsin olikin aivan tuskaa irrotella tiiliä tuosta takkaosasta.


Ja niin lähti takka irtoamaan mukavina palasina. Tuolla taaimaisissa tiileissä oli ollut jonkinlaista asutusta jäljistä päätellen. Oli ollut hiirillä valmiit kolot ja pesäpaikat mukavassa lämmössä.


Kerros kerrallaan takka hävisi. Tiilet saivat uuden odottelupaikan suulista. Kyllä niille vielä joku käyttötarkoitus löytyy.


Seinässä on nyt iso reikä, joka on takan hormin aukko. Pitääkin kutsua se asiantuntijamuurari katsomaan, mitä tälle lämmöntuottajalle pitää tehdä, että siitä saa taas toimivan.


Osa tiilistä odottaa vielä kuskaamista suuliin. Laatikoissa on purkujätettä, jolle myös pitäisi löytää lopullinen sijoituspaikka. Jos tulevaisuudessa sohvakalusto tulee olemaan tuossa, mitä ihmettä voisi laittaa tuohon seinään, ettei se olisi niin hallitseva lämpöaukkoineen? Seinämaalaus?

10 kommenttia:

 1. Mukavaa että saitte apua takan purkuun. Tiiltä tuli paljon, mutta sehän sopii moniin asioihin esim. ulkona. Tuohon voisi sopia vähän erilainen takka, mutta seinästä en osaa sanoa mitään mielipidettä. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiilille kyllä löytyy vielä käyttöä. Onneksi sitä onkin ihan reilusti. Ei tuohon varmaan takkaa tule, kun siinä on jo se lämmönlähdepatteri. Katsotaan nyt, mitä tuohon saadaan, jos jotain edes saadaan. :)

   Poista
 2. Vautsi! Eikö tuohon olisi kiva saada joku uusi lämmönlähde?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lämpökanavat seinässä toimittavat juuri sitä lämmönlähteen virkaa. Keittiön hella siis johtaa lämmön myös tällä puolelle. Jos tuota ei saada toimimaan, sitten asia onkin toinen. :)

   Poista
 3. Iso urakka teillä on ollut, mutta onneksi saitte apua purkamistyöhön. Aiotteko ottaa tähän esim uutta takkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole suunnitelmissa laittaa uutta takkaa, vaan kunnostaa tuo Reino-lieden lämpöpatteri. :)

   Poista
 4. Meillä, kun joskus purettiin avotakka, varaavan tieltä, oli siinä kyllä pölyä. Takkahuone oli vielä yhteydessä olohuoneeseen aukolla...ei siis ovea. VAikka miten vuorattiin aukko piiloon, pääsi sitä pölyä kyllä muuallekkin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi siis tuli purettua takka nyt, kun ei ole vielä uutta pintaa missään. Ei vielä pöly haitannut mitään. Paitsi yhtä paljon sitä on siivottavana, mutta ei se vielä haittaa. :)

   Poista
 5. Lämpökanavat on mitä mainioin keksintö! Meillä oli sellaiset ja Reino-puuhella tuvan puolella edellisessä talossa. Ja niitä kyllä kaipaan edelleen... Lämpö levisi yhdellä pesällä laajalle alueelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin ajattelin. Luulisi noiden riittävän salin puolelle, kun ei salikaan mikään valtavan suuri huone ole.

   Poista