Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 17. maaliskuuta 2017

On se jo kevät!

Kevät on tullut valtavalla voimalla aivan viimeisen viikon aikana. Kävimme kuttujen kanssa kasvihuoneessa katselemassa, mitä kaikkea on jo noussut maasta. Ja kyllähän siellä olikin kevät jo pitkällä. Tulppaanit olivat jo korkealla.


Suuret narsissiryppäätkin olivat jo pitkällä. Toisessa päädyssä löytyi kutuille jo tuoretta heinääkin syötäväksi.


Eikä se kevät tullut vain kasvihuoneeseen. Kukkapenkeissäkin on jo valtavasti elämää. Esikot ovat jo pirteinä, vaikka vasta syksyllä istutin ne. Kohta niissä on jo kukkiakin tätä menoa.


Jouluruusun juuressa on jo nuppuja, vaikka kuvassa jäävät alimman lehden taakse piiloon. Ja tuossa ylempänä on selvästi krookus tulossa ylös.


Ja mitä ne nämä sitten ovat? Valtavasti piippoja jo näkyvissä. Kevät tuli niin valtavan äkkiä, ettei vielä ole edes ehtinyt mukaan. Nythän pitää jo alkaa äkkiä kunnostaa kukkapenkit näköjään.


Viimeiset jäät ovat päärakennuksen pihalla, sillä siellä on varjoista. Kututkin viihtyvät enemmän auringossa, mutta välillä on hyvä etsiä joku varjoinen suojakin.


Tämän aamun sadekin on vain merkki siitä, että on kevät. vesi sulattaa parhaiten roudan maasta.

10 kommenttia:

 1. Täälläkin satoi (Nakkilassa) mutta onneks tulin sateenvarjo mukaaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikin niin kova sade, että sateenvarjo oli tarpeen. :)

   Poista
 2. Meilläkin sataa vettä, mutta tympeydestä huolimatta se obn hyvä asia. Lumet sulaa! Kissojen talvitiekin meni jo poikki, joessa keskellä virtaa vettä. Meillä ei vielä piippoja näy, mutta kohta sekin aika tulee. Niitä odotellessa nautitaan ruukkusipuleista, peruna- ja tetenarsisseista ja helmililjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan äkkiä lumi sulaa, kun sataa vettä. Kukkivat ruukkukukat ovat vielä oikein miellyttäviä kevään merkkejä, kun ulkona ei ole vielä kukassa. :)

   Poista
 3. Siellähän on piippoja näkyvissä jo vaikka kuinka! Meillä taitaa kaikkea peittää tasainen jääkerros.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä se jää siitä sulaa pois, niin täälläkin kävi yhdessä hujauksessa. :)

   Poista
 4. Uskomatonta, asutaanko me samassa maassa! Meillä on pian täällä savossa metri lunta pihamaan peittona. Kylä saa vielä pitkään odotella kevään aikaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole ollut kuin 10 cm kerrallaan lunta tänä talvena. Eikä ole kestänyt viikkoa kauempaa. Ei tämäkään ihan normaalia ole, mutta alkaa ilmastonmuutos näkyä ihan tosissaan.

   Poista