Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Millainen tapetti saliin?

Vielä ei ole kirjastokaan valmis, mutta salin suunnittelu on käynnissä jo täysillä. Nyt ovat salissa kaikki elementit näkyvillä, joten voi alkaa suunnitella tulevia pintoja. Makuukamariin ja kirjastoon löysimme tapetit helpolla, mutta salin kanssa tilanne on ollut aivan toinen. Kaikki maailman paperitapettikirjat on varmaan jo koluttuna, mutta saliin ei tahdo löytyä tapettia sitten millään. Niinpä päädyimme siihen, että haemme mallikappaleita, joiden kanssa voi oikeasti sovitella tapetteja seinään oikeiden huonekalujen kera. Ja niin tulimme mallipalapussillisen kanssa sovittelemaan. Näistä ainakin voisi saada osviittaa, millainen tapetin tulisi olla.

Tässä esittelemme vain muutaman, jotka eivät aiheuttaneet heti ärsytystä tai röhönaurua. Wienerjugendin harmaanvihreä taustasävy muuttuu tässä ympäristössä liian sinertäväksi, jolloin tuolien roosa näyttää likaisenruskealta. Ei sopinut. Samalla hylkäsimme vihreän taustavärin, sillä oikean sävyn löytäminen taitaisi olla liian vaikeaa.


Jugend-kausi punaisena näyttää oikeasti pinkiltä. Ei sovi tähän tilaan näiden kalusteiden kanssa. Punapohjaiset karsiutuivat samalla pois. 


Puna-valkoinen herraskartano näyttää yksinään seinässä todella kauniilta, mutta vertailu tuolin sävyjen kanssa paljastaa punaisen olevan eri sävyä. Valkopohjaisia emme olleet edes ajatelleet, mutta tämä ei ollut niin paha seinässä kuin mallina.


Silkkirokokoon pinta on himmeästi (kullan)hohtavaa ja sen punainen on täsmälleen oikean sävyistä ruskehtavan punaista. Tosin tästä mallikappaleesta ei kovin selvästi näe, miltä tapetin kuvio oikeasti näyttää. Isäntä oli innoissaan tapetin koukeroista ja ruusuista, ja minä arvelin niiden onneksi häipyvän tarpeeksi suurena seinäpintana. Joten valinta osui pienen mallikappaleen perusteella tähän.


Sitten seurasi (ja seuraa) jännitysmomentti. Tehtaan sivuilla kerrotaan, että vain muutama rulla on jäljellä. Mutta tehtaalla ei ollutkaan yhtään ainoaa rullaa. Kauppa, josta tilasimme, sai tiedon, että Tapettitalolla (myymälä Helsingissä) on 10 rullaa jäljellä. Ne siis tilasimme oitis. Mutta riittääkö 10 rullaa saliin? Ovia on onneksi kolme ja ikkunakin sekä muuri, joihin ei tapettia tule. Jännityksessä elämme siis siihen asti, että salista saa pohjatyöt valmiiksi.

8 kommenttia:

 1. Todella kauniin tapetin olette valinneet. Käy niin upeasti tuon tuolin kanssa. Toivotaan, että tapettia on riittävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meistäkin se sopii juuri tähän tilaan hyvin. Se myös sopii tulevan lattian kanssa. Laskimme, että 40 vuotaa riittää, kun muuriin ei tule tapettia. Tosin vuodista yksi on rullassa aina lyhyt pätkä, mutta onhan tilassa ovia ja ikkuna. :)

   Poista
 2. Teillä taitaa olla korkeat huoneet? Yksi konsti tuossa tilanteessa on jättää huoneen yläosa tapetoimatta ja maalata yläosa sopivalla värillä. Kaunis lista tietysti maalatun ja tapetoidun osion väliin. En oikein löytänyt sopivaa kuvaa tähän hätään, mutta tähän tyyliin

  http://hd-wall-papers.com/images/wallpapers/crown-molding-wallpaper/crown-molding-wallpaper-11.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonekorkeus ei ole mikään valtava, vain 265, mutta jos hyvin käy, tapetti riittää juuri ja juuri. Rullasta saa 3 täyttä vuotaa ja yhden pätkän. Laskin, että sillä on juuri ja juuri mahdollista saada seinät tapetoitua, koska ovien päälle tarvitaan vain pieni pätkä, samoin ikkunan alle. Ja jos tiukalle menee, ikkunan alta ei edes tarvitse tapetoida, sillä siihen tulee kuitenkin lämpöpatteri. Tuo idea on kyllä hieno. :)

   Poista
 3. Toivottavasti riittää jos näyttää tiukalta voitte laittaa rintapaneelia seinien alaosiin. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy laskea vielä tarkkaan, kunhan rullat tulevat. Sellainen matala paneeli olisikin aika kiva. :)

   Poista
 4. Pidän peukkuja että tapetti riittää. Sopii täydellisesti tuohon Annalan tuolinpäälliskankaaseen. Meilläkin on samaisesta kankaasta ruokailuhuoneen tuolit verhoiltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä uskon vakaasti, että riittää, vaikka tiukille meneekin. :)

   Poista