Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Kirjaston kalusteita

Kirjaston lattian maalaamisen jälkeen on syyhyttänyt sormia päästä kokeilemaan sinne kalustusta. Mutta kuten kuvasta näkyy, listat ovat vielä laittamatta. Lattiankin pitäisi kuivua kuukauden, ettei siihen tule huonekalujen jaloista jälkiä. Mutta jotain voi jo suunnitella. 

Meillä on yksi vihreä matto olemassa, mutta se on vähän pieni. 


Meillä on iso matto, mutta se on väärän värinen. Se täydellinen matto on vielä siis hiljaisessa haussa.


Mutta verhoista olen jo varma. Näitä keltaisia verhoja löytyy runsaasti. Tosin ongelmana on huoneen korkeus tai verhojen lyhyys. Jonkinlainen jatkos on tehtävä, jotta näistä saa sopivat.


Päätyseinälle tulee tämä sohvasänky tai miksi tätä voisi kutsua. Se käy vierasvuoteesta. Se on myös avattava, joten sisuksiin saa piilotettua vuodevaatteet ja muutakin roinaa. Luultavimmin tämä tulee olemaan juuri se paikka, jossa istun tekemässä töitä, sillä olen tottunut aina istumaan jalat ristissä. Pöydän ääressä hoituvat sitten muut tehtävät. Isännällekin pitää aina olla löhöpaikka olemassa, joten tämä huonekalu on varmaan kovassa käytössä


Talosta löytyi myös aika kivat jugend-aiheiset filtit. Nämä saavat olla kirjaston torkkupeittoina.


Tuohon yläkuvan oven taakse tulee tämä korkea kirjakaappi, johon myös mahtuu kirjoja ja muuta paremmin piilotettavaa aineistoa. Siinä onkin kova työ, että tämän ison huonekalun saa yläkerran kapeita ja jyrkkiä portaita alas.


Tien puolen ikkunan alle tulee tämä kirjoituspöytä, johon on vielä juuri se oikea tuoli löytymättä. Haaveilin, että kirjoituspöydän saisi keskelle huonetta niin, että katse olisi kohti salia, mutta ehkä huone on liian pieni siihen. Kyllä varmaan sitäkin vielä kokeilen.


Talon lukuisista keinutuoleista on ihan pakko laittaa yksi myös kirjastoon. Sovittelemalla vasta selviää, tuleeko tuollainen isompi vai näppärä pienempi.


Yläkerrassa on myös vanha seinäkaappi, joka olisi hieno huonekalu kirjastoon. Pesisin sen lasit kyllä kirkkaiksi ennen. 


Ja tietysti ne kirjahyllyt, jotka voisivat olla 160 cm ja 80 cm levyiset. Korkeutta voisi ollakin runsaasti, jotta oikeasti niitä kirjoja saisi mahdollisimman paljon hyllyihin.

14 kommenttia:

 1. Komea kiiltävä lattia! Suunnittelu on sitten hauskaa ja etenkin, kun teillä näyttää valinnanvaraa olevan. Huoneesta tulee hieno noilla eväillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valinnan varaa on kyllä ihan liikaa, kun on tarjolla talon entiset kalusteet ja sen päälle vielä omat vanhat. Mutta enemmän tänne pääsee talon vanhoja kalusteita takaisin. :)

   Poista
 2. Voi että tuo punertava lattia on kaunis. Aika ihana kun voi kiertää omia nurkkia läpi ja katsoa mitä huonekaluja laittaa uuteen huoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tarvitse lähteä kauppoihin kiertämään. Täältä kyllä löytyy vähän liikaakin. :)

   Poista
 3. Ooh, sehän on jo lähestulkoon ihan kalustettu :-D Verhoihin vois kans miettiä jotain pitkää hapsua tai pitsiä alareunaan...? Ihana tuo isompi matto minun silmään, väri ei kuvassa ainakaan näytä hullummalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä matto saa olla täällä näillä näkymin. Jos joskus se täydellinen tulee vastaan, sitten voimme harkita vaihtoa. Tuo hapsuidea oli valtavan hyvä. :)

   Poista
 4. Oi, odotan kuvia kalustetusta kirjastosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin! Mutta listat puuttuvat vielä. Lattialistoja ei ole vielä tehtykään. Huoh... :)

   Poista
 5. Huonekaluissa teillä näyttää olevan melkeinpä runsaudenpula, mutta sopivat varmasti löytävät tiensä kirjastoon. Siitä näyttää tulevan kaunista ja kodikasta vanhaa aikaa henkivä huone. Nyt en muista oletko jo esitellyt huoneeseen tulevaa kattovalaisinta, vai aiotteko laittaa paikoilleen vain kohdevalaisimia. Sellaisiahan kirjastossa muutama kuitenkin tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tosiaan varmaan paljon ylimääräisiä huonekaluja. Tilanne selviää, kun saamme remonttia pidemmälle ja yläkerran myös mietittyä. Kirjaston kattovaloksi tulee vanha suuri vihreälasinen jugend-öljylamppu,joka on sähköistetty. Pöydälle tulee joskus pankkiirinlamppu.

   Poista
 6. Ompa hyvän värinen laattia, tuohon passaa monenlaiset matot. Vanahat huonekalut on niin hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattiasta tuli tosiaan hieno. Ja nuo talon vanhat huonekalut käyvät valtavan hyvin tänne. :)

   Poista
 7. Onpa kiva nähdä miltä huone näyttää valmiiksi sisustettuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun saisi ne listat paikoilleen, alkaisi jo jotain tapahtuakin. Mutta en ole varma, onko Isäntä edes tilannut vielä niitä. Jokin viivästys siinä tuli. Mutta onhan täällä kaikenlaista muuta tekemistä sillä välillä. :)

   Poista