Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 2. syyskuuta 2016

Syksykö jo?

Moni on kohissut syksystä jo kuukauden, mutta minä en ole syksystä nähnyt vielä jälkeäkään. Kelit ovat edelleen kesäiset, välillä vähän viileämmät, mutta kesäiset kuitenkin. Onneksi niin, sillä kesä on minusta paras vuodenaika, enkä haluaisi sen loppuvan liian lyhyeen. Niinpä olen ollut oikein tyytyväinen siitä, että syyskuusta huolimatta näyttää olevan kesä edelleen. Voikukkakin on alkanut juuri kukkia.


Samoin trenkituvan pihan kanukka.


Kukkii toki syyshortensiakin, mutta kesään sekin vielä sopii. 


Sinne tänne putkahtelee sellaisia kukkia, joita en ole huomannut olevankaan. Nämä kellot kukkivat paviljonkirinteen kulmassa.


Nämä taas kukkivat pihatien vieressä päivänliljojen joukossa.


Miniruusut kukkivat vielä aivan täysillä. Sade teki vähän pahaa jälkeä, mutta uudet nuput ovat taas aukeamassa. Olisipa hienoa, jos nämä pysyisivät talven yli hengissä.


Liljat kukkivat edelleen upeina trenkituvan pihalla.


Konnanyrtti on vasta aloittelemassa kukintaansa.


Kasvimaan tolpissakin on jo kukintaa. Karhunköynnös on vielä päässyt tässä voitolle. On siinä aika kaunis kukka kuitenkin.


Krassin siinä piti lähteä nousemaan, mutta kovin matalilta näyttävät minun krassini. Ehtivät sentään kukkimaan.


Kultapallot ovat vaipuneet alas kukkimaan, mutta eihän se haittaa. Näkyvät hyvin talolta tullessa.


Trenkituvan takapuolella kukkii aivan keltaisenaan, kun ritarinkannukset ovat lopetelleet kukintansa. Pujo tietysti yrittää pitää puoliaan, mutta eiköhän senkin ole aika luovuttaa viimeistään, kun nämä kaivetaan ylös ihan uutta penkkiä varten.


Piiskuja on aivan valtavasti takapihan penkeissä. Jostain pitäisi keksiä niille paikka, jossa leviäminen ei niin haittaisi.


Syreeniaita on edelleen tekemättä, mutta ukontulikukka päätti hoitaa aitakysymyksen kuntoon itse.


Ihan kaikkia kukkijoita en tähän kerännyt, koska tästäkin tuli niin pitkä juttu. Mutta nautin kesästä vielä, kunnes säätila toisin todistaa. :)

16 kommenttia:

 1. Joo kesä se on minullakin vielä..ei malttas millää oleskell sisäll..
  Puutarhas ja luonnos on nii paljo nähtävää ja koettavaa.
  Kohta kumminki alkaa ne räpäskän pärskytykset ett ny nautitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on ollut kesää ihan toukokuusta asti, niin se pahin aika jää väkisinkin lyhyemmäksi. Mutta on se silti sitten syksy ja talvikin käytävä läpi. :)

   Poista
 2. Keväthän teillä siellä on, kun voikukatkin aloittelevat kukkimistaan...minä kylläkin tykkään syksystä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ihan kevättä vielä, eikä syksyä odotella saapuvaksi. On se kuitenkin ihan tarpeeksi pitkä aika kestää. :)

   Poista
 3. Mahtava puutarha sinulla siellä!Juuri tuollainen oikea vanhanajan kaunis pihapiiri, rönsyilevä ja lämminhenkinen. Tuollaisesta minä tykkään, en liian sliipatusta. Eritoten tuo syyshortensia on sellainen, minkä itsellenikin haluaisin. Mutta ovat nuo liljasikin aivan upeita. Mitähän mahtavat olla? Jotenkin tykkään aivan hirmuisesti tuosta syyshortensia-kuvasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha on ehkä vähän liiankin rönsyilevä vielä, mutta ei siitä koskaan liian sliipattua tule, koska olen siihen liian suurpiirteinen. :) En muista, mitä nämä liljat olivat nimeltään. Pääasia, että ovat kauniita. :)

   Poista
 4. Parina päivänä on aurinko paistanut siihen malliin että kesäfiilis on vielä päällä. Mutta iltaisin tulee pimeä todella aikaisin. Hauskan värinen lilja, kuin piparminttukarkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltaisin alkaa olla jo syksyisen viileää ja pimeä tulee aivan liian aikaisin. Liljojen kukat olivat paljon isommat kuin olin odottanutkaan. :)

   Poista
 5. Minustakin kesä saisi jatkua vielä ainakin tämän syyskuun, vaikka ovathan nämä meidän neljä vuodenaikaa todella rikkaus. Päivät lyhenevät vauhdilla, mutta onneksi on vielä noita myöhäänkin syksyllä kukkivia perennoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna teimme pihatöitä vielä joulukuussakin, joten voi kesääkin venyttää vähän pidemmäksi. Ehtii sitä syksyä olla ihan tarpeeksi, kun talvi on nykyään niin lyhyt. Hyvin vielä kukkii moni kasvi. :)

   Poista
 6. Ollaan kyllä saatu nauttia lämpimästä loppukesästä, tai alkusyksystä tai jostain siltä väliltä.
  Talvesta en tykkää, on kymää, pimeää ja liukasta se tietää tuvassa oloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppukesä kuulostaa hyvältä. Talvi ei ole ollenkaan niin mukavaa. :)

   Poista
 7. No, teilläpä on kesäistä...täälä on ihan selkeä syksy =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeen kesäistä on ollut vielä. Onneksi se ei haittaa yhtään. :)

   Poista
 8. Aivan oikein, kiitos kun muistutit kesän jatkumisesta! Tämä olikin hyvä postaus. Luin juuri erästä blogia, jossa mainittiin termi syyskesä. Päätin siltä seisomalta ottaa sen käyttöön, koska tavallaan on hyvinä päivinä kovin kesäistä ja kasvit ja ruoho kasvavat kohisten, mutta tavallaan tulee hetkittäin aika ankeaa, kun sää heikkenee. Toisaalta nautin syksystä ja sen antimista, joten minulle syksy ei tuo tappiomielialaa. Toivon sen olevan kuitenkin aurinkoinen, lämmin ja pitkä juuri tällaisena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tottahan on, että nämä lämpimät päivät hupenevat joka tapauksessa, jolloin alkaa oikea syksy. Syyskuu vielä menettelee, mutta kaksi myöhäisempää kuukautta ovat jo märkiä, kylmiä ja pimeitä, eivätkä siten ole suosiossani. Mutta täytyyhän niidenkin olla olemassa, että voisimme alkaa odottaa jo uutta kesää. :)

   Poista