Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 24. syyskuuta 2016

Puolukkavaihtarit

Kävin tänään vanhemmillani kylässä. Minulla oli matkassani yhdeksän purkkia boysen-marjoja, nippu mustajuurta, toinen nippu porkkanaa, pieni nippu koiruohoa ja kolme hapankurkkua. Maidot ja munat unohdin aivan tyystin tällä kertaa. Otin myös kaksi tyhjää ämpäriä mukaani.

Takaisin tullessani minulla oli kaksi täyttä ämpäriä puolukoita. Ihan hyvä vaihtokauppa taas kerran. Enemmänkin olisin saanut, mutta arvelin, että nämä riittävät hetkeksi, kun viimevuotisiakin on pakkasessa vielä jäljellä.


Minulla oli jo mielessä resepti, jota halusin kokeilla. Koska olemme Isännän kanssa hirveitä herkkusuita, ajattelin tehdä puolukasta karkkia. Olin jo löytänyt hyvän ohjeen netistä, nimittäin puolukkaremmit. Tein heti paikalla viisi annosta kuivumaan. Enempään ei ollut hunajaa. Jos nämä nyt ovat hyviä, saatan tehdä lisääkin. Nyt siis kuivuri pöhisee tuvassa (hoitaa samalla lämmityksenkin) ja ihanan puolukkainen tuoksu on huoneissa (kaikissa kahdessa).


6 kommenttia:

 1. Remmit näyttävät herkullisilta, tule kertomaan maistuivatko hyville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin puolukkaisia remmejä näistä tuli, mutta ihan mukavaa mutusteltavaa, vaikka kasvolihaksia kummasti venyttääkin. :D

   Poista
 2. Vahtokaunpat ovatkin mukvia...serkku-tytön kanssa niitä harrastamme..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kuitenkaan ei ehdi ihan kaikkea tekemään, on hyvä olla vaihtokauppasuunnitelmia. :)

   Poista
 3. Kuulostaapa mielenkiintoiselta nuo puolukkaremmit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein mielenkiintoisen makuisia niistä tulikin, oikein puolukkaisia. :D Ei niitä ihan kovin monta viitsi syödä kerrallaan.

   Poista