Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 26. syyskuuta 2016

Paviljonkitasanteen alapenkki

Töiden jälkeen oli vielä sopivasti auringonpaistetta jäljellä, joten päätin lähteä hautaamaan sipuleja. Mitään etukäteissuunnitelmaa ei ollut, mutta sipuleja sitäkin enemmän. Kävelin pitkin puutarhaa, kun tulin paviljonkitasanteen luo. Ihan siinä huomaamattani nypin muutaman ruohotupon pois reunalta. Revin vähän kauempaakin ja lopulta olin kitkenyt koko pituuden. Pitkän ajan kuivuus sai rikkaruohot irtoamaan ihmeellisen helposti. Penkistä irtosi myös aika kasa muovia. Eikä se sitten siihen vielä jäänyt. Lähdin kaivamaan yhdestä laatikosta muutaman kuunliljan, joita olin jo suunnitellut istuttavani jossain vaiheessa tuohon. Valmiina tuossa kasvaa hieman päivänliljaa ja iiristä.


Alkutilanteesta en tietenkään tajunnut ottaa kuvaa, mutta tämä toinen puoli näyttää hyvin samalta. Siihen en olekaan vielä koskenut.


Niin istutin kuunliljat ja kaivoin 50 tulppaania sinne väleihin. Tässä kukkii keväisin valtaisa määrä narsisseja, mutta ajattelin, että olisi mukava, jos olisi muitakin kukkijoita. Toinen puoli jäikin huomiselle tehtäväksi.


Huomenna saattaa kaivamista olla enemmänkin. Olemme hankkimassa yhdeltä naapurilta monta suurta aroniapensasta pellon laitaan. Samassa kaupassa tulee myös kolme suurta herukkapensasta.

9 kommenttia:

 1. Oletpas ollut ahkera. Varmasti näyttää mukavalta ensi keväänä, kun tulppaanit kukkivat kuunliljojen välissä. Minäkin ajattelin huomenna istuttaa sipuleita. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huomaamatta meni kolme tuntia. Olin ihan yllättynyt, miten keskittynyt olin tuohon hommaan, etten ollenkaan huomannut ajan kuluvan. Tänään on taas sipuleiden hautaamista tiedossa. :)

   Poista
 2. Pieni suunnitelma voi laajentua niin kuin nyt kai kävi. Kuunliljat ja tulppaanit sopivat yhteen. Pensaissa riittää kaivamista. Saatteko kone voimaa avuksi? Puolukkaremmit maistuvat varmasti tuon työn jälkeen niin kuin muukin ruoka ja lepo. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sinulla muuten sähköpostiosoitetta? E

   Poista
  2. Juuri niin siinä kävi. Olin jo ajatellut, ettei tänä vuonna kannata aloittaa isompaa työtä, mutta hyvä on, että nämä tulevat näinkin pienellä vaivalla kuntoon. Konevoimaa on tiedossa myös iltapäivälle, ei sellaisia isoja aronioita saisi oikein muuten kuopattua. Puolukkaremmit piristävät kummasti. Sähköpostiosoite on kaikkeahyvaasanna@gmail.com.

   Poista
 3. Ahkera nainen olet! Tykkään kuunliljoista vaikka aika vaatimattomia kukkia kukkivatkin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuunliljat pysyvät siisteinä pitkään, vaikka eivät kukikaan niin komeasti. Ja niillä saa reunustettua hyvin. :)

   Poista
 4. Ahkera sinä. Minäkin ostin tänään narsisseja maahan upotettavaksi ja muita sipulikukkia en tänä syksynä sitten istutakkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taitaa nyt olla sellainen syksyn viimeinen pyrähdys, kun ilmat ovat olleet niin suosiolliset. Sipuleita on vielä suuri määrä haudattavaksi. :)

   Poista