Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Syysistutuksia

Lauantai-ilta sujui mukavasti istutushommissa. Saimme puutarhakärryllisen mustaherukkapensaita, joista syntyi ensimmäinen rivi (jono) marjatarhaan. Ensimmäinen pensas oli suuri, muutama keskikokoinen ja lopuksi pieniä alkuja. Kuvastahan niitä pienempiä on vaikea erottaa, mutta siellä ne nyt ovat. Marjatarhamme on saanut ensimmäiset kasvinsa.


Mustaherukkaa tuli seitsemän pensasta, joten samaan pyrimme varmaan muidenkin tuon kokoisten pensaiden kanssa. Mustikat saavat sitten oman alueensa, johon laitamme hapanta maata.


Vihreä vihreällä taustalla ei oikein ole paras mahdollinen kuvattava, mutta Maira-persikka tuossa keskellä on, se pääsi keskelle kukkapenkkiä. Siinä maaperä on jo valmiiksi läpäisevää ja kalkittua. Lisäsimme hieman kanakalkkia vielä varmuuden vuoksi. Paikka on ainakin suojaisa, sillä varjolevähtämön pajut suojaavat tämän paikan tuulilta. Aurinko taas pääsee paistamaan tähän lähes koko päivän.


Viimeinen kirsikkapuukin pääsi omalle paikalleen, kun ylimääräinen kasa oli lapioitu tieltä pois.


Maasta nousee yhä edelleen muovia, vaikka jo voitolla olemmekin sen suhteen. 


Yhdet sarvipäät ovat saaneet taas olla pihalla oikein luvan kanssa. Tuuli on jotenkin huvittavan näköinen faunihousuissaan. Pentukarvaa on jäänyt vielä peräpäähän ja samalla kasvaa talviturkkikin jo kovaa vauhtia.


Mutta pelkkää ihanuuttahan nuo kutut eivät ole. Tässä on yksi syy.


Tältä se näytti vielä hetki sitten.


Mutta uusia kukkia putkahtelee edelleen. Eikä kesä ole vieläkään ohi.

10 kommenttia:

 1. Vau, hienot ja isot istutukset teillä käynnissä! Ensi kesänä on varmaan noista odotettavissa jo pieni sato :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan näistä puskista saa jo muutaman marjan. Saa nähdä, joko kirsikat alkavat tuottaa jotain tai persikka. :)

   Poista
 2. Upeaa tulee ja kun kasvit kasvaa niin varmasti mahdottoman rehevää.
  Olenkin aatellu ett eiks nuo kutut tee mitään..hih luvatonta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, kaikki hortensiat häviävät heti, kun Käpy ehtii paikalle. Oli ehkä ihan tyhmää laittaakin nuo kukat alapihalle, jossa on suurempi vaara joutua syödyksi. Muuten talon etupihalla ei olekaan niin suurta vaaraa, sillä istutuksia ei ole siellä. On Isännän auton konepellilläkin ihan kivoja naarmuja, mutta mitäs jättää autonsa keskelle pihaa, kun kaikki ovat vapaina. :D

   Poista
 3. Kututkin tykkää kukkasista..:)
  Muistan, kun Niilo oli ihan pikkuinen...juuri kasvattajalta haettu. Teranssilla oli orvokkikeja padassa. Menin käymään sisällä ja kun palasin ei ollut enää kukkia orvokeissa...olivat maistuneet varmasti hyviltä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokithan ovat oikein maukkaita. :D Keväällä laitoin pataan siniset isokukkaiset orvokit, jotka ehtivät muutaman päivän olla. Mokomatkin röhiläät! :D

   Poista
 4. Teillä on niin valtavat urakat siellä, että heikompaa pyörryttää jo lukiessa! Mutta kyllä tulee hienoa, ja on jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta nämä urakat ovat jo paremmalla puolella, kun suurin osa roskista on saatu jo pois. Tosin kaikki sisäurakat ovat vielä tekemättä. :)

   Poista