Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 2. huhtikuuta 2016

Toiset pihatalkoot

Tänään järjestimme kevään toiset pihatalkoot. Pihahan jäi todella kauhean näköiseksi vielä ensimmäisten talkoiden jälkeen. Nyt ilma oli hyvä, aurinko paistoi, pieni tuulenvire kävi ja homma eteni.


Tällä kertaa kutsuimme myös naapureitamme työhön. Ja hyvä porukka tulikin. Ensimmäinen satsi saapui heti kymmeneltä ja loput tulivat keskipäivällä sopivasti kukkokeitolle ja jäätelölle.


Into oli valtava ja työvire hyvä. Päivällä jää alkoi antaa periksi ja maastakin sai revittyä jo muoveja.


Iltapäivällä maata oli näkyvissä jo valtavasti. En ollut ajatellut tämän alueen tulevan näin hyvään kuntoon, sillä sitä roskaa oli niin valtavan paljon.


Välillä piti käydä katsomassa kauempaakin, miltä näyttää. Ja kyllä vaan hyvältä näytti.


Ja näyttää edelleen. Vielä jonkin verran jäi laatikoita ja muovia maahan kiinni, mutta kunhan maa vielä enemmän sulaa, saa kaiken lopunkin pois.


Puutavaran kasa kasvoi ainakin kolminkertaiseksi viime kertaan nähden.


On tuon kasan pienimiseen aika kova homma, mutta ehkä jotkin talkoot siihenkin voidaan järjestää.


Roskakasa autotallin seinustalla kasvoi mammuttimaisen valtavaksi. Kasa on aivan käsittämättömän suuri!


Meillä on todella ihania naapureita. Nämäkin sanoivat, että tulevat mielellään toistekin. Meille on todella suuri apu, että saamme näin tätä aluetta siistittyä. Vaikka jäi sitä työtä vielä seuraaviinkin talkoisiin.

16 kommenttia:

 1. On teillä urakkaa saada kaikki kuntoon. Onneksi on ystävät ja kylänmiehet auttamassa.
  Tuosta puukasastahan sais upean juhannuskokon, tarjotkaa niitä jollekkin järjestölle tai seurakunnalle joka kokkoja polttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä lopu ihan heti urakoiminen tällä tontilla, vaikka talkoitakin pidetään. Kasasta riittäisi useampaankin kokkoon. :D

   Poista
 2. Kaatopaikalle tai vaihtolavalle on hyvä kerätä tuosta isosta kasasta muovia ja muuta roskaa. Ihanasti teitä on autettu siellä tänään ja varmasti tulevat uudemmankin kerran. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasat ovat onneksi lajiteltuja, jotta kelpaavat energiajätteeksi. Murskaava jäteauto on noille tulossa. Lavoja menisi niin monta, etteivät mitkään rahat siihen riittäisi. :D

   Poista
 3. Tuossa voi jo sanoa että näkee työnsä jäljet! Valtava, mutta varmasti palkitseva urakka. Ja onni on omistaa naapureita joilta saa apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisten talkoiden jälkeen olin aika järkyttynyt jäljellä olevan työn määrästä, mutta nyt näyttää jo hyvältä. :) Naapurimme ovat kyllä aivan mahtavia!

   Poista
 4. Ahkeria talkoolaisia ei voi muuta sanoa. Ja mikäs tuon parempi tapa tutustua naapureihin. Ihan käsittämättömät määrät roskaa siellä on ollutkin pitkin puutarhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tässä oli vasta yhden kohdan roskia. Lisää löytyy pitkin pihaa. Seuraavissa talkoissa siivotaan kasvimaan styroxit ja muovit. :)

   Poista
 5. Onpa mahtavaa,etta talkoilla edelleen autetaan naapuria.Maalla asumisen yksi hyva puoli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku juuri valittelikin, ettei talkoita ole ollut viime aikoina. Joskus aikoinaan kaikki olivat teettäneet talonsa perustukset talkoilla, mutta ne olivat olleet todella työteliäitä päiviä. Onneksi tosiaan on talkoohaluisia ihmisiä vielä olemassa. :)

   Poista
 6. Hyvä, että piditte talkoita...kahden olikin mennyt muutama päivä tuota siivotessa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdestaan tuossa olisi varmaan mennyt vuositolkulla. :)

   Poista
 7. Puuhaa riittää, hienoa kun löytyy talkooväkeä. Meilläkin taitaa ensi kesänä olla vanhan talon maalaus edessä, jospa sinnekin saisi jonkun avuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta kannattaa kysyä väkeä maalaamaan. Sehän on yksi mukavimmista talotöistä. :)

   Poista
 8. Upeaa talkoohenkeä ja naapureita teillä siellä! Tuntuu varmasti mukavalta, kun saa piha-aluetta kerralla enemmän kuntoon ison porukan voimin. Tuo edellisen postauksen metallikaide on myös ihan mahtava koristus pihamaalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vieläkään lakkaa ihastelematta tuota nykyistä marjatarhan aluetta. Tämän talkootyön myötä siitä todellakin tulee jotain. Ja tuolta kaiteen takaa sitä ihailemme. :)

   Poista