Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 26. huhtikuuta 2016

Tuulen viemää

Kai tuuli tarvitsi sen, tuuli kaiken otti, se saa lentää tuulien teitä, sen tuuli vei ja niin edelleen. Tuuli siis vei paviljonkimme.


Taas oli joku syöksyvirtaushurrikaani ollut asialla. Paviljonki oli siirtynyt tien viereen. 


Ei sitä iloa sitten pitkään riittänytkään. Runko vaatii korjaustoimenpiteitä ennen uutta pystytyskokeilua.


Pellonreuna vaatii jonkinlaisen tuuliaidan jatkossa. Tuostahan käy joka myrsky sisään pihallemme.

16 kommenttia:

 1. Voi paviljonkia. Tuuli on inhottavaa, meillä on ollut nyt pari päivää voimakasta tuulta vaikka ainahan meillä tuulee. Yhden pellon reunaan on laitettu viime kesänä terveleppäaidanteen alku joka kasvaessaa hillitsee tuulta. Toisen pellon laita on vielä mietinnässä mitä laitetaan kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ne myrskyt ovat silloin, kun ei ole itse kotona. Meillä on tuossa oikeastaan ainoa aukkopaikka, jossa kasvaa vain raparperia. Pitää kehitellä jotain korkeampaa suojaa tänä kesänä.

   Poista
 2. Juu sopi se tuuli tännekki keskell mettää..aikas navakkaa oli pöllytys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla vähän kaikkialla kovempaa tuulta. Itse seurasin komeita vaahtopäitä Keski-Suomessa autuaan tietämättömänä, että täälläkin myrskysi.

   Poista
 3. Jotain kasvustoahan tuohon pitäisi saada. Onko sulla jotain mitä voisit siirtää pellon reunaan vai pitääkö mennä ihmettelemään taimia myymälään? Lavakaulukset olivat hienoja löytöjä ja värisiä myös. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täältäkin jotain saattaa löytyä, kunhan suunnitelma kirkastuu. Joudun joka tapauksessa menemään taimitarhallekin (tai pääsen siis), kun kaikkeahan tänne vielä tarvitaan. :D

   Poista
 4. No voi harmi! Meillä on vissiin sama pergola tuolla pihalla, mutta ilman kangasta. Se oli niin heikosti ommeltu, ettei se mitään kestänyt, mutta eipä me sitä kangasta meidän pihalle haluttukaan, kun tarkoituksena oli kasvattaa kärhöjä ja viinilöynnöstä tolppien kautta kattoon :)

  Toivottavasti saat korjattua tuon. Ainakin meillä kertaalleen tuulen mukana menneenä saatiin oiottua taipuuneet osat kun kevyesti paukutteli menemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku osa oli mennyt poikki, mutta Isäntä hitsatkoon takaisin kiinni. Meillä on kangas oikein hyvä niin mökillä kuin täälläkin, mutta tuulella se näkyy olevan hyvä purje, varsinkin kun tuuli tulee alaviistosta. Kärhöt ja viiniköynnökset ovat hieno lisä tuohon.

   Poista
 5. Voi ei! Tuo on niin tuttua meillekin, johan se tuuli on meilläkin pari paviljonkia yrittänyt tuhota, onneks molemmat oli käytettynä ja ilmaiseksi saatuja, silti harmitti. Nyt täytyy kahdesta rakentaa taas yksi, niinkuin viime keväänäkin jo. Kyllä niin ärsyttää, kun ilmastonmuutoksen takia nuo kovat tuulet on niin yleistyneet...ja meilläkin on niin aukea pihamaa...Viime kesänä en uskaltanut enää laittaa kangasta, vaan laitoin hyttysverkon vaan ja siitäkin yleensä osa auki, ettei tuuli tartu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin kovat tuulet eivät ole kyllä tervetulleita. Pitäisi varmaan pultata maahan kiinni kaikki mahdollinen. :)

   Poista
 6. No olipa harmi. Meillä on pihassamme sama ongelma tuon tuulisuuden suhteen. Piha avautuu avoimille pelloille ja tuulesta johtuen kiikut, puutarhaportit sun muut saa ankkuroida lujasti paikoilleen ja aina sekään ei auta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkinlaista tuulenestoa pitää saada tuohon pellon reunaan mahdollisimman pian. :)

   Poista
 7. Ompahan ollut puhuri. Mikäköhän pensas/puu kasvaisi nopeasti ja antaisi tuulensuojaa???

  VastaaPoista