Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 9. huhtikuuta 2016

Kivikkoisen kukkatarhan alatasanne

Syksyllä ahkeroimme kivikkoisen kukkatarhan trenkituvan pihalle. Silloin jäi kesken sen alatasanne. Tänään, kun minun työpäiväni oli ohi, lähdimme tekemään tuon alatasanteen valmiiksi. Haravoin ensin alueen kaikesta roskasta. Isäntä lyhensi moottorisahalla kannontyngät pienemmäksi. Siirsimme reunakivet paikoilleen.


Sitten laitoimme maisemointikankaan paikoilleen. Minua alkoi vallan naurattaa. Joskohan tulevat polvet manailevat, kun joka istutukseen on moista roskaa käytetty. Joutuvat kaiken käymään läpi ja poistamaan kankaat, jos niistä jotain riekaleita vielä on jäljellä. Kankaan jälkeen Isäntä kärräsi multaa ja minä tasoitin.


Välillä satoi oikein kovasti, että ehdimme molemmat kastua aivan läpikotaisin. Mutta periksi emme antaneet. Nyt tekisimme tämän valmiiksi illan aikana satoi tai paistoi. Ja kun olimme lopulta aivan märkiä, sade lakkasi ja aurinko taas paistoi kauniisti.


Valtavan monen kottikärryllisen jälkeen alue oli tasainen ja multainen. Enää oli vuorossa ylimääräisten kankaiden rippeiden leikkaaminen.


Alatasanteesta tuli oikeastaan parempi kuin ylätasanteesta. Ehkä tässä maltoimme tuoda tarpeeksi multaa, jotta alueesta tuli tasainen. Ylätasanteella on enemmän korkeuseroa, eikä multakerros ole kovin paksu. Isosta multakasasta kyllä riittää siihenkin lisäkerros.


Suunnittelin jo, että olisipa ihanaa laittaa reunakasviksi mansikkaa, ehkä useampaa lajia, jotta marjoja olisi tarjolla usean viikon ajan kesällä. Muutenkin mansikka on hyvä ja peittävä kasvi.


Trenkituvan piha alkaakin pian olla ihan valmis. Tuolla pihlajan takana on muutama pienempi kivi, jonka voi siirtää, jotta alue on tasainen. Ja tuon kauempana näkyvän pensasrivistön taakse voisi kivikkoon laittaa jotain korkeampaa pensasta kasvamaan.


Pihan sepelin päälle on tulossa vielä kerros kivituhkaa. Sen jälkeen piha alkaakin olla aika kivan näköinen.

6 kommenttia:

 1. Siitä tuli hieno, vielä kasvit ja se mitä siihen lähelle suunnittelit tehtävän. Teillä on nyt pienen ajan sisään tapahtunut paljon edistystä pihalla. Se varmasti näkyy ja on kannattanut. Sadepäivinä on hyvä jatkaa sisällä purkua jos olen oikein ymmärtänyt. Ison homman saitte tänään pois listalta, varmasti tulee uni hyvin. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä mukava tehtävä. Ja toinen mukavuus vielä odottaa, kun saa kasvit siirrettyä paikoilleen. Nyt alkaa jo näyttää siltä, että ainakin yksi piha tulee tämän kesän aikana kuntoon. :)

   Poista
 2. Tosi hieno siitä tulikin...nyt vaan kukkia laittamaan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Nyt miettimään, mikä mihinkin kohtaan kävisi. Kukkiahan täällä kyllä on. :D

   Poista
 3. Kyllähän kangas oiva ratkasu on tuollaseenkin, eipähän ihan heti rikkaruohot penkkiä vallota. Parin vuoden päästä on pihamaa tosi hienon näkönen istutuksineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa olikin paljon kaikkia puskien juurakoita, joiden uudelleenkasvun kangas estää. Parin vuoden päästä on onneksi aika pian. :D

   Poista