Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Metallikaide ja kuinka se löysi paikkansa

Selailin eilen mökillä facebookin paikallista myyntipalstaa, kun näin myynnissä metallikaiteen. Pyysin Isännän katsomaan kuvaa. Isäntäkin innostui, mutta ei ollut kovin kiinnostunut hakemaan noin isoa rakennelmaa. Kysyin mahdollista kotiinkuljetusta ja kun sekin järjestyi, kauppa oli selvä. Tänään tulimme mökiltä ja pihassa keskellä liejulammikkoa nakotti tuo metallihärveli.

-

Kaiteen pituus on 4,35m ja leveyskin 1,57m, joten aivan pieni se ei ole. Kuulemma oli tarvittu kolme miestä sen nostamiseen.


Minulla oli jo mielessä paikka, jonne tuo tulisi. Tuohon tasanteelle se olisi aivan omiaan.


Laskeskelimme, että jos tuon nostamiseen tarvittiin kolme miestä, saisimme sen hyvinkin kahdestaan kannettua paikalleen. Ensin kokeilimme tuohon kulmaukseen, mutta se ei oikein päässyt siinä oikeuksiinsa. Niinpä kannoimme hieman lisää.


Nyt sen paikka näytti paljon paremmalta. Tuohon kulmaukseen tulee sitten se paviljonki, joka on odottanut pystytystään jo viime keväästä. Kutut ovat käyneet syömässä siitä päällipahvit, mutta muuten pakkaus on vielä avaamatta.


Kaiteen oviaukon kohdalla kulkee sopivasti polku. 


Yläkaiteeseen saa pari amppeliakin roikkumaan. Saa siihen pergolarakenteenkin halutessaan kiinni. Pitää vain miettiä sitten, mihin se tuolla takana kiinnittyisi.


Näkymä ei vielä ole kaunein mahdollinen. Mutta kuvittele, että kaiken tuon roskan tilalla on kaunis vehreä marjatarha, jossa kulkevat polut, ja puro solisee kohti oikealla olevaa puutarhalampea. Kulmauksessa ovat rumanttiset tuolit ja pöytä. Kyllä siitä vielä hyvä tulee.


Tieltäkin pääsee pientä polkua pitkin tasanteelle. Kesällä näkymä on jo aivan toisenlainen, lupaan sen.


18 kommenttia:

 1. Aivan mahtavan upea metallikaide. Olisin minäkin ostanut puutarhaani.

  VastaaPoista
 2. Ihana löytö, kelpais mullekin! Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty, eikös se niin mene... Oikein odotan, kuinka kaunis tuosta alueesta tuleekaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli meidänkin mielestä tosi hyvä löytö. Onneksi tuon ryjäläjän siivoamiseen on talkooihmiset tekemässä osansa. Se nopeuttaa suunnitelman viemistä eteenpäin. :)

   Poista
 3. Mahtava voimablogi tämä Kivimäki. Mikään ei teitä tunnu nujertavan, ja saatte asioita eteenpäin. Nostan hattua! Omatkin ryteiköt näyttävät vähän sympaattisemmilta kun joku sanoittaa omansa kauniisti ja tulevasta haaveillen. Kevät on kulman takana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kauniista sanoistasi! Kyllä minä niin mieleni hyvitin. :) Ei varmaan kellään muulla olekaan tällaisia rytökasoja kuin meillä, mutta silti uskomme, että jonain päivänä tämä tila on taas kukoistuksessaan.

   Poista
 4. No tuo oli kyllä tosiaan löytö. Olisiko ihan jonkun metallimiehen tekemä tiettyyn paikkaan, koska siltä se näyttää. Ja tuo valitsemanne paikka on sille juuri sopiva. Jään odottelemaan paikasta kesäisempiä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ollut omakotitalon terassin kaide. Minustakin se istuu paikassaan oikein hyvin. Kesällä se varmaan jo sulautuu maisemaan paremmin. :)

   Poista
 5. Ihan mahtava löytö, paikka on kuin luotu sille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin ajattelin heti kaiteen nähtyäni. Ja tosiaan siinä se on ihan oikealla paikallaan. :)

   Poista
 6. Voin hyvin kuvitella tuon näkymän ... siitä tulee hieno! Ja tuo kaide on tosi romanttinen ja sopii hyvin suunnitelmaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että muutkin näkevät nämä mahdollisuudet. :)

   Poista
 7. Ihana kaide :)

  Mutta vielä ihanampia ovat mielikuvituksesi, kykysi nähdä ryönän taakse ja tahtosi tehdä näkemäsi todeksi.

  Tästä blogista tulee aina niin hyvälle tuulelle :)

  Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rauhalan emäntä todella paljon! Tällaiset kommentit antavat valtavasti voimia :)

   Poista