Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 25. huhtikuuta 2016

Muutama lavakaulus

Kasvimaan alue on nyt siivottu, joten sinne pitää pian päästä kylvämään. Onhan siellä jo olemassa muutama kohopenkki viime vuodelta ja ne maa-artisokat ja valkosipulit. Sen lisäksi sinne on tulossa lisää kohopenkkejä, jotka ovat lavakaulusten sisällä. Ostimme niitä 40 kappaletta. Hintakin oli oikein kohtuullinen, viisi euroa kappaleelta paljousalennuksen kera.


Lavakauluksien työpaja on suulissa, koska säät ovat vielä hieman oikukkaita. Välillä sataa ja välillä paistaa. Maalauksen kannalta on siis parempi olla katoksen suojassa.


Ensimmäiset kymmenen kaulusta on jo käsiteltynä. Sisäpuoli käsitellään vernissalla ja ulkopuoli pellavaöljyllä, värinä englanninpunainen. Toki nämä voisi käyttää aivan tällaisenaankin, mutta käsittely lisää niiden käyttöikää huomattavasti.


Kunhan nämä kaikki 40 kaulusta ovat valmiina, pääsemme asettelemaan niitä kasvimaalle. Laitamme kaksi päällekkäin, joten valmiita laatikoita tulee 20. Sinne tulevat myös jo olevat neliön muotoiset matalammat vihreät laatikot, joita pihoilta on löytynyt neljä.

4 kommenttia: