Viinirypäleet kypsyivät ihanan makeiksi ja mehukkaiksi ja niitä on paljon. Kukaan ei ihan tällaisia määriä jaksa syödä kerralla, joten mehustus on niille oiva ratkaisu.
Ostimme mehustukseen pari uutta laitetta tänä vuonna. Näillä tulee olemaan käyttöä useampana vuonna ja useampaan mehuun. Ensimmäinen laite on hedelmämurskaaja, joka on erittäin käyttökelpoinen omenien käsittelyssä, mutta käytämme sitä myös rypälemehun valmistamisessa.
Hedelmät laitetaan suppiloon ja kahvasta veivaten ne murskautuvat ja valuvat alla olevaan astiaan.
Seuraava laite on mehupuristin, joka on aika hyvä ja jykevä vehje.
Murskatut hedelmät laitetaan pussitettuun puristimeen, levyt paikoilleen ja sitten puristetaan mehu irti hedelmistä.
Mehu pullotetaan heti ja pakastetaan, jotta vitamiinit säilyvät tuoreina. Rypälemehuun ei tarvitse lisätä sokeria, sillä se on todella makeaa muutenkin. Janojuomaksi sitä pitää laimentaa vedellä.
Rypäleitä riittää vielä pitkäksi aikaa, joten kasvihuoneen lämmössä saa viettää aikaa vielä monta tuntia.
Boyseniakin riittää vielä muutamaan poimintakertaan, sillä osa on vielä aivan raakoja. Näin viileillä ilmoilla on oikein mukava viettää aikaa kasvihuoneessa. Yöksi laitamme lämmityksen, jos näyttää siltä, että pakkanen on tulossa. Yhtenä yötä täälläkin oli jo kaksi astetta pakkasen puolella, joten on syytä yrittää pitää kasvihuonetta ulkoilmaa lämpimämpänä.
Wau, aivan uskomattoman hienoa! ♥♥
VastaaPoistaViime vuonna tuli vain ihan muutama terttu, joten tämä on upea sato. :)
PoistaOho, ompa komea sato!
VastaaPoistaOn tosiaan. Tänä vuonna rypäleet onnistuivat ihan täydellisesti. :)
PoistaUpean sadon olette saaneet. Näitä herkkuja on kiva nauttia talven mittaan.
VastaaPoistaOn hienoa tietää, että pakkasessa on tuoretta mehua tarjolla pitkäksi aikaa. :)
PoistaPian olette omavaraisia kaikessa, koska on mehuja, rehuja, kananpoikaa ja, ja , ja, ...
VastaaPoistaNäitä lukiessa ei voi muuta kun kadehtia, kadehtia sillai, että minäkin haluan maalle ja sormeni multaan.
Jos niin kävisi, niin oppia tulisisn kyselemään...
HYVÄ TE!
Hei, muuttakaa tekin maalle! Mutta onhan teillä siellä takapihalla se pläntti maata vaikka mihin tarkoitukseen. :)
PoistaNo ohhoh, en ole moista viinirypälesatoa ennen nähnytkään. Hienoa!
VastaaPoistaEikä tuossa ole edes kaikki, ehkä kolmasosa rypäleistä. :)
PoistaVoi mahton. Näkisitpä mein sadon....jos sitä voi sadoksi sanoa..:) No, meillähän kasvaakin ihan ulkona vaan..:)
VastaaPoistaJospa nyt pysyisi sää leutona, että ehditte nauttia rypäleistä. :)
PoistaUskomattoman komea sato - olettepa aika velhoja joka rintamalla.
VastaaPoistaPelkäsin keväällä aivan turhaan, että leikkasin liikaa kasvustoa pois. Taisi olla juuri oikea ratkaisu, koska sato on nyt tällainen. :)
PoistaMieletön sato, teille tulevat nuo apuvälineet todelliseen tarpeeseen! Voi tuota kasvihuoneen karvaista nautiskelijaa ♥
VastaaPoistaHelpottaa kovasti käsittelyä, kun rypäleitä mahtuu ihan mukavasti tuollaiseen puristimeen. Nautiskelijalla on selkeästi tuossa lempipaikka. :)
PoistaKommentoin tuota sinun alempaa postaustasi ja innostuin siitä "esittelemään" meidänkin kellarikerroksen blogissani, jos haluat kurkistaa :)
VastaaPoistaMinusta teillä on oikein tunnelmallista, eikä tuota ulkonäön vuoksi tarvitsekaan remontoida. :)
PoistaVau mikä määrä rypäleitä! Omamme syötiin tällä viikolla, kaikki 8 rypälettä :D Haveilen omasta puristimesta sitten joskus kun omenapuut tekee niin paljon satoa ettemme jaksa syödä kaikkia tuoreeltaan.
VastaaPoistaOn oikein mukavaa, kun on nyt kivoja viemisiä eri paikkoihin, eikä yhtään tunnu siltä, että itse siitä kärsisi. Rypäleitä on ihan kiitettävästi vielä poimimattakin. :)
PoistaOmpas niitä siunaantunu valtava määrä. Ootko kokeillut kuivata niitä rusinoiksi?
VastaaPoistaRypäleitä tulee aivan valtavasti tänä vuonna. Metrin matkalta tulee ämpärillinen, joten molemmin puolin poimittuna 20 metristä tulee aika monta ämpärillistä. :) En ole kokeillut rusinoita vielä.
PoistaTodella hieno sato. Onnittelut.
VastaaPoistaKiitos! Tämä on oikein hyvä kompensaatio viime vuoden olemattoman sadon kanssa. :)
Poista