Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 4. syyskuuta 2017

Pieniä parannuksia

Piiput saivat ensin kauluksen, jotta vesi ei pääse mistään vahingossakaan sisätiloihin.


Kauluksen yläpuolelle tuli myös pelti, johon tuli tuo yläpokkaus. Nyt piiput näyttävät alkuperäisiltä, vaikka ovat uudistetut. Yritimme jo tehdä tulia makuukamarin kakluuniin, mutta hormi ei vetänyt yhtään. Sitten muistimme, ettei nuohooja ole päässyt tuohon piippuun kymmeniin vuosiin, joten ehkä onkin parempi odottaa sen verran, että nuohooja on puhdistanut kaikki röörit auki.


Vaahteroista tuli valtavasti polttopuita. Tältä laidalta näkyy kolme riviä, mutta toisesta päästä näkyy viisi riviä. Siinä onkin ihmettelemistä, miten se on mahdollista.


Toisellakin seinällä on iso pino polttopuuta. Mutta nyt kaikki vaahterat ovat pilkottuina odottamassa vuoden pääsyään lämmittämään meitä talossa.


Piha oli tarkoitus saada vielä siistiksi ennen lumia. Nyt näyttää jo aika hyvältä sen suhteen. Puista jäi valtavasti pientä silppua, joka pitää vielä haravoida pois.


Oksasilppuakin on melkoinen kasa, mutta sille on vielä tänä syksynä paljon käyttöä, jos vaan ehdimme siirtää mustikat marjatarhaan. Takana olevan pressun alla on kaappiprojekti, jonka olin suunnitellut tekeväni loman viimeisellä viikolla, mutta sitten tulivat vieraat ja projekti jäi odottamaan parempaa aikaa. Vielä sitä ei ole tullut, mutta jospa viimeistään ensi vuonna tulee.


Maitokärry oli kovin ruosteinen. Sen laudat olivat myös aivan lahot ja kutunsyömät (kuten tuo kuistin seinäkin). Kärry on nyt maalattu pohjavärillä ja siinä on uudet laudat.


Suulin romahdusvaara on torjuttu hetkeksi pönkkäämällä pahin notkahduskohta. Toivottavasti se kestää siihen asti, että suulille ehditään tehdä jotain radikaalimpaa. Reiän päälle tulee vielä pressu suojaamaan enemmiltä sateilta.


Perheenlisäyskuulumisia: Tipla-kana sai ensimmäisen tipunsa. Sekä äiti että lapsi voivat hyvin. Enää ei ole löytynyt hautovia kanoja, joten toivottavasti kesän tipusaldo on nyt täysi. Edellisestä 12-päisestä tipuparvesta vain kolme on kanatipua, joten kukkokeittoa on tiedossa useaksi kertaa.

10 kommenttia:

 1. Kiva, että asiat edistyvät! Hieno tuo maitokärry ja ihania perheenlisäysuutisia. Voitit Omenakirjan blogini arvonnassa, joten lähetäthän yhteystietosi minulle osoitteeseen puutarhahetki@gmail.com. Jos laitat myös puhelinnumerosi, saat paketin saapumisilmoituksen tekstarina. Onnea voitosta ja aurinkoista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Sielä hommat etenee vauhdilla. Mukava talavella tulistella kun on puita mitä poltella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu, ettei oikein mikään etene. Tai ettei tule valmista, kun kaikki on vaan vaiheessa. :)

   Poista
 3. Piipusta tuli komea. Maitokärryt on monikäyttöiset, meillä ei selvittäisi ilman niitä. Taitaa olla talossa peräti kahdet mitä käytetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piiput ovat kaikki nyt valmiita peltiosiltaankin. Maitokärryt ovat todella tarpeellinen kapine maalla. :)

   Poista
 4. Kiva kuulla taas positiisia uutisia sieltä teidän suunnalta. Eli asiast etenevät. Hieno piippu ja mukavia perheenlisäysuutisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä etenee, vaikka välillä kaikki ovat vähän vaiheessa. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kaikista piipuista tuli hienoja pellitettyjä, toimivia ja kauniita. :)

   Poista