Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 16. syyskuuta 2017

Kukkasipuleita ja kutunketaleita

Arvelin, ettei tänä vuonna olisi tarvetta laittaa kukkasipuleita, sillä kuivurissa oli melkoinen määrä niitä tulppaanin ja narsissin sipuleita, jotka kaivoin kukinnan jälkeen ylös kasvihuoneelta. Mutta sitten sipulit tulivat myyntiin, enkä voinut vastustaa niiden kutsua. Ostin helmililjoja, iiriksiä, kevättähtiä, hyasintteja, pallolaukkoja, krookuksia, tulppaaneja ja 50 kappaleen satsin tulppaaneja ja narsisseja. Aittapihallehan mahtuu oikein hyvin, tuumin, ja olin jo ihan hyvillä mielin ryhtyessäni kaivamaan.


Kevättähdet istutin tammen ympärille.


Syreenikujan viereisen kiven juurelle istutin krookukset.


Aittapolun viereen istutin iirikset ja helmililjat.


Aittapolun kiven eteen istutin pallolaukat ja sekoituksen tulppaaneja ja narsisseja. Näiden eteen istutin vielä hyasintit.


Sitten huomasin, että tulppaanit olivat hävinneet. Kutut olivat taas vaihteeksi vapaalla ja tietenkin yhdellä oli suussaan jo tämä pussukka. Vielä ehdin pelastaa sen, vaikka herkku taisikin olla vain tuo pahvi.


Vielä jäivät tulppaanit upottamatta maahan. Ja ne kuivurin sipulitkin odottavat istutusta. Onneksi on vielä hyvin aikaa kaivella istutuskuoppia maahan.

4 kommenttia:

 1. Heh, kutut istutuskavereina eivät varmaan ole niitä avuliaimpia, välttämättä :-D

  VastaaPoista
 2. Voihan kutut, apulaisten apu ei välttämättä ole aina paras apu. Kaupan houkutuksille on joskus vaikea sanoa ei. Kukkasipuleiden kanssa vielä vaikeampi. Ja keväällä sitä kiittää että hankki sipuleita, kukat on ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkasipuleita on vaan niin vaikea vastustaa, kun tietää, miten ihana kukkaloisto niillä tulee kevääksi. :)

   Poista